Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Árvai Péter bejelentette, hogy meleg

A Prezi társalapító-vezérigazgatója a Forbes magazin februári számában megjelenő interjúban beszél nagy nyilvánosság előtt először arról, hogy meleg.
Ha “minden optimális lett volna a világban", akkor már korábban is a nyilvánosság elé állt volna vele, végül mostanra érett meg benne az elhatározás: Árvai Péter a Forbes magazinnak beszélt sajtónyilvánosan először arról, hogy meleg - írja a hvg.hu.

Árvai közvetlen környezete előtt már régóta nem titkolózik. “2008-ban, amikor [a Prezi másik két alapítójával] két napot végigdumáltunk a kávézóban az életről, az én stratégiám az volt, hogy mindent elmondok, de egy dolgot kihagytam. […] A második nap végén kezdtem beszarni, már mentünk ki a kávézóból, azt éreztem, hogy most vagy soha." Árvai visszaemlékezése szerint akkor, döcögős hangon mondta el társainak: “fontos, hogy tudjátok, hogy meleg vagyok".

A Forbes interjújában elmondta, hogy azért döntött úgy, hogy beszél erről a magyar sajtóban, mert sokszor óva intettek, nehogy majd ő lesz a ·buzi CEO Magyarországon". De rájött, hogy a cégben arról beszél, hogy állj ki az ötleteidért és azért, aki vagy. "Itt bent sokat beszélek Matthew-ról, de erről kifelé is mondanom kell valamit. Hogyan tudnám képviselni így az értékeinket? Ezt eddig egyszerűen elszúrtam."

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy év börtönbüntetést kapott első fokon a nyelvvizsgabotrány fővádlottja

Az ügybenösszesen 18 embert vádolt meg az ügyészség, négyen nyelvvizsgáztatók voltak, egy vádlott… Tovább olvasom