Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Árvíz: szivattyúzzák az átszivárgó vizet

Szivattyúkkal igyekeznek visszajuttatni a vizet a Bódva árhulláma miatt átázott töltésen a Borsod megyei Szendrőben és Edelényben.
Szendrőben négy, Edelényben két, nagy teljesítményű szivattyúval dolgoznak - közölte Kohánka István, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes vezetője hétfőn az MTI-vel.

A Bódva lassan apad és az előrejelzések szerint hétfő délután talán elállhat az eső - fűzte hozzá.

Arról is beszámolt, hogy az árvíz miatt kitelepített lakosok száma folyamatosan változik. A múlt éjszakát harmincan nem tölthették az otthonukban, elszállásolásukról az önkormányzatok gondoskodtak, de voltak, akik rokonoknál húzták meg magukat.

Molnár Oszkár, Edelény - korábban fideszes - polgármestere, a helyi polgári védelem vezetője azt mondta: 14 centimétert apadt hétfő délre a Bódva Edelénynél. A figyelőszolgálat működik, húsz ember állandó készenlétben áll, és homokzsákokat is előkészítettek szükség esetére.

A tetőzéskor tapasztalt szivárgás továbbra is jelentkezik a helyi L,Huillier-Coburg-kastélynál és a Bódva utcában, ahol folyamatosan szivattyúznak. A vízügyi előrejelzés szerint az eső nem okozhat különösebb gondot.

"Jó hír, hogy a Sajó is erőteljesen apad, ami nagyban segíti a Bódva árvizének levonulását - fűzte hozzá.

Mint mondta, a Borsod megyei Szögligeten az óvoda működésének a felfüggesztését tervezik, mivel az ivóvíz olyan mértékben szennyeződött a nagy mennyiségű csapadék miatt, hogy a gyermekek egészsége érdekében úgy látják, jobb, ha egyelőre otthon maradnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megalakult az Igazságügyi Egyeztető Fórum

Megalakult az igazságszolgáltatásban dolgozó érdekvédelmi, érdekképviseleti, illetve kamarai… Tovább olvasom