Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Árvíz: újabb készültséget rendeltek el

Pénteken reggel hat órától elsőfokú készültséget vezettek be a Rábán, a Koroncó-Mórichida szakaszon.
Ugyancsak reggel hat órától pedig a Rábca menti és a Kapuvár-hansági szakaszon másodfokúra emelték a belvízvédelmi készültséget. Ezzel egy időben beindították a tárnokréti, a győrsövényházi és a bősárkányi szivattyútelepeket is.

Az Észak-Dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgtóság tájékoztatása szerint a Dunán a Vének-dunaremetei szakaszon elsőfokú vízminőségvédelmi készültséget rendeltek el. Ennek során a szakemberek figyelő szolgálatot látnak el, ami a hullámtereken, a vízpartokon és az elöntött területeken felhalmozott anyagok vízminőséget befolyásoló hatása miatt szükséges.

Csütörtök este hat órától másodfokú a készültség a Lajtán, valamint a Mosoni-Dunán Vének és Dunaszentpál között. A Lajtán elindult intenzív áradás miatt pénteken döntenek arról, hogy szükséges-e megnyitni a vésztározót Mosonmagyaróvár védelmében. Ez a töltés átvágását és a víz mezőgazdasági területekre engedését jelentené.

A Dunán Nagybajcs térségében, a Vének-Dunaremete szakaszon csütörtök déltől harmadfokú a készültség, míg Dunakiliti térségében, a Dunaremete-Rajka szakaszon továbbra is másodfokú. Csütörtök reggel óta pedig elsőfokú a készültség Komárom-Almásfüzitő és Esztergom térségében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai: nem választási költségvetés készül

Már novemberben elfogadhatja a 2010-es büdzsét a parlament, amely nem választási költségvetés lesz -… Tovább olvasom