Délmagyar logó

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -5°C | 3°C

Árvíz után a belvíz pusztít

Bár kisütött a nap és egyre inkább enyhül az idő, a Borsod megyei Edelényben még mindig nem múlt el a veszély. A kisváros lakói már a végtelenségig kimerültek a Bódva elleni küzdelemben.
Lassan egy hete dacolnak az emberek a hatalmasra duzzadt Bódvával. A víz folyton gondot okoz, igaz, a folyó apadásnak indult, a települést védő gát még mindig rogyadozik. Ezért kilencvenhat üres savtartályt vittek Edelénybe, amelyeket vízzel töltenek meg. Az így egy tonnát nyomó tartályokat a megerősített gátmegtámasztására használják. Edelénynek gyűjt a körmendi kosárlabdacsapat, és Szombathelyről is érkezett egy kétmillió forintot érő élelmiszer- segélycsomag. A készenléti rendőrség emberei is dolgoznak védekezésben, Borsod megyében háromszázharmincan teljesítenek szolgálatot a gátak mellett.

A Borsod megyei falvakban lassan visszahúzódik az ár, de a hétvégén várhatóan a Tisza Szegeden önti el a rakpartot. A belvízzel elöntött területek nagysága is folyton nő, míg a hét elején 72 ezer, jelenleg már 160 ezer hektárnyi területet borít víz. Egyelôre beláthatatlan, mikor nyugodhatnak meg az emberek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrlakópark épül Jánoshidán

Heteken belül megkezdődhet a rendőrlakópark építése Jánoshidán, miután aláírták az erről szóló… Tovább olvasom