Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Árvízkárosult gyerekek a Parlamentben

Edelényből érkezett árvízkárosult gyerekek tekintették meg pénteken a Parlament épületét Budapesten.
A 19 általános iskolást és a két pedagógust Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetvédelmi államtitkára fogadta, majd egy "titkos úton", a ruhatáron keresztül, hátsó lépcsőkön vezette őket abba a terembe, ahol torta és könyvajándék is várta őket. "Felemelő érzés egy ilyen szép épületben dolgozni" - válaszolta az államtitkár egy kérdésre, majd érdekességként elmondta, hogy a "háztetőn is végig lehet menni", onnan "gyönyörű a kilátás". Az államtitkkár beszélt a gyerekeknek a környezetvédelemről és a képviselők munkájáról, de az épület fűtéséről és hűtéséről is. Búcsúzóul arra kérte az edelényi gyerekeket, hogy otthon majd "meséljék el, mit láttak" és jöjjenek vissza Budapestre újra megnézni a várost.

Az egyik alsótagozatos kislány az MTI-nek elmondta: nagyon hiányzik az anyukája, bár itt sincs egyedül, hiszen az öccse is részt vesz a "táborozáson". Hétfőn érkezett a csoport, azóta már jártak a Tropicariumban és az állatkertben is - tette hozzá. Az alsótagozatos kisfiú arról mesélt, hogy ők hárman vannak a szállodai szobában, de van, ahol csak ketten. Arra a kérdésre, hogy neki mit tetszett legjobban a nyaraláson, rövid gondolkodás után a Tropicariumot említette. A gyerekek a kis pihenő után vezetővel tekintették meg a többi között a kupolacsarnokot, a díszlépcsőt, az őrségváltást, a Szent Koronát, az üléstermet és társalgót, valamint az erkélyről a kilátást Budára.

A Generali-Providencia Biztosító Zrt. négy turnusban összesen nyolcvan edelényi árvízkárosult gyermeket üdültet a vállalat római parti oktatási központjában. A gyerekek a strandolás mellett a Tropicariumba, a Fővárosi Állatkertbe és a Csodák Palotájába is ellátogatnak egyhetes nyaralásuk alatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: Kövér nem házelnök, hanem háziszolga akar lenni

Az MSZP szerint Kövér László házelnökként nem az Országgyűlés igazságos és bölcs ura, hanem Orbán… Tovább olvasom