Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Árvízkárosultak demonstráltak Szikszón

Árvízkárosultak demonstráltak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszón kedd este, követelve azt, hogy a kormány ne hagyja cserben az önhibájukon kívül bajba jutottakat.
Szikszón mintegy négyszáz ingatlan károsult május közepén, miután a településen átvezető Vadász patak méteres vízzel árasztotta el a házakat. Hat épület dőlt össze, és mintegy négyszáz megsérült.

Füzesséri József (MSZP) polgármester közlése szerint a Fidesz-KDNP vezette kormány a magáningatlanokban keletkezett szerkezeti károkat nem téríti meg. Ez Szikszón azt jelenti, hogy a hat összedőlt ház kivételével mindenkinek a saját költségén kell helyreállítania házát.

A polgármester szerint a családok önhibájukon kívül kerültek ebbe a helyzetbe, ezért mélyen igazságtalannak és megengedhetetlennek tartja ezt a döntést, ráadásul a kormány elvégeztette a magáningatlanokban a kárfelmérést. Ezzel is illúziót keltve az emberekben: számíthatnak a magáningatlanokban történt károk megtérítésére - tette hozzá.

A keddi demonstráción több mint háromszázan vettek részt, és bár a rendezvényre meghívták Bakondi Györgyöt, a katasztrófavédelmi főigazgatóság újonnan kinevezett vezetőjét, az árvízi védekezést koordináló miniszteri biztost is, ő nem jelent meg.

Olvasóink írták

 • 3. jozko 2010. július 15. 08:00
  „Tisztelettel jegyzem meg: követelni a z esetleg elmaradt jogos járandóságot lehet! Segítséget, kedvezményt , különleges bánásmódot kérni szoktak. És adni akkor, ha van miből. Az évek óta fenyegető természeti csapások előrelátóbbá tehetnék /tehették volna/ az embereket.-persze az kiadásokkal járt volna. De miért is tennék, ha a követelések korábban már beváltak- és az ingyen van.Tisztelet a kevés kivételnek, de az önhibán kívüliség értelmezésével van a gondom!”
 • 2. Kazikázmér 2010. július 13. 23:19
  „Nos ehhez értenek igazán!!! Indulatokat szítani, aztán az indulatokat kihasználva nevetni a megvezetett embereken! Ha én nem biztosítom a házam, akkor nem is kell számítanom a biztosító vagy bárki segítségére, csak a saját erőmben bízhatok, arra kell számítanom! Milyen kifejezés az, hogy önhibáján kívül! Kérem valaki magyarázza el! Az az önhibám, hogy nem gondoskodom, nem gondolok a jövőmre? Hány jövő nélküli ember él Magyarországon?
  Na már készülnek a választásra újra! Ennyi félrevezetett embert kár hergelni kedves polgármester úr! /et./”
 • 1. KolompárRómeó 2010. július 13. 21:51
  „"Füzesséri József (MSZP) polgármester közlése szerint a Fidesz-KDNP vezette kormány a magáningatlanokban keletkezett szerkezeti károkat nem téríti meg."

  Az elftárs gondoljon arra, hogy több pénz lenne erre IS, ha az elftársai nem lopják szét és nem qrják el az országot.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmerült az Ipolyban - áramlás sodorta ki a testet

Megtalálták annak a férfinak a holttestét, aki társával az ipolytölgyesi zsilipnél ugrott a folyóba… Tovább olvasom