Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Átadja munkakörét Szakoly polgármestere

Átadja munkakörét Szakoly polgármestere, akinek tisztségét a Legfelsőbb Bíróság (LB) szüntette meg jogerősen - tette közzé Pásztor Sándor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település alpolgármestere az Önkormányzati Sajtószolgálat honlapján csütörtökön.
Szűcs Gabriella még nem kapta kézhez a tisztségét megszüntető írásos bírósági ítéletet, önszántából jelentette be lemondását, s nyolc napon belül át is adja hivatalát - áll a közleményben.

A volt önkormányzati vezető egyben arra kérte a település alpolgármesterét és jegyzőjét, hogy hivatalának átadásánál legyen jelen az Észak-alföldi Regionális Államigazgatási Hivatal megyei kirendeltségének képviselője is.

A távozó tisztségviselő egyben megerősítette: független polgármester-jelöltként indulni kíván az őszi önkormányzati választáson, s bízik újraválasztásában.

A Legfelsőbb Bíróság Szűcs Gabriella polgármesteri tisztségét felülvizsgálati kérelem alapján szüntette meg, megváltoztatva a Debreceni Ítélőtábla korábbi határozatát. Az LB indoklása szerint az önkormányzati vezető több törvénysértést követett el a képviselőtestületi ülések vezetésében, s nem hajtott végre közgyűlési döntéseket, illetve a helyi képviselők felhatalmazása nélkül vállalt különböző kötelezettségeket, kötött szerződéseket.

Az Önkormányzati Sajtószolgálat honlapján a volt polgármester a lemondását bejelentő dokumentumban megfogalmazta: "lelkiismeretem tiszta (...) minden esetben eleget tettem jogszabályi kötelezettségemnek".

Kitért továbbá arra, hogy az őt bíróságon támadó képviselőtestület tagjai "nem voltak hajlandók az együttműködésre". Megemlítette azt is, hogy "nem jelentek meg a közgyűléseken, így nincs a településnek az idei évre elfogadott költségvetése és közfoglalkoztatási terve", az utóbbi különösen a munkanélkülieket hozza igen nehéz helyzetbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai Gordon: kisebb bürokrácia kell

Bajnai Gordon szerint Magyarország vonzerejét nagyban növelné a bürokrácia csökkentése. Tovább olvasom