Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Átadták a felújított bonyhádi kórházat

Bonyhád - Átadták az európai uniós támogatással felújított kórházat és rendelőintézetet Bonyhádon; az egészségügyi intézményt csütörtökön Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára avatta fel ünnepélyesen.
Az összesen egymilliárd 158 millió forintos beruházás eredményeként akadálymentesített, gazdaságosan működtethető épület készült el, amelynél környezetvédelmi szempontokat is figyelembe vettek - mondta az átadáson Barcza Zsolt, a kórház igazgatatója.

A felújítás során háromszintessé alakított gyógyító intézmény 250 millió forintot fordított műszerparkjának fejlesztésére, új röntgengépet és több ultrahang-berendezést vásárolt. Új betegirányító rendszert alakítottak ki, amely a rendelők előtt digitális táblán tájékoztatja a betegeket arról, hogy mikor kerülnek sorra. Az épületben új műszaki megoldás, hogy napkollektorokkal állítják elő a meleg vizet.

A húszágyas belgyógyászati osztályt működtető és egynapos sebészeti ellátást nyújtó kórház igazgatója kitért arra, hogy kétséges, a felújítással vállalt plusz ellátást meg tudják-e valósítani. „Amennyiben nem változik a finanszírozás, nem történik adósságkonszolidáció, nehéz helyzetbe kerülünk" - mondta Barcza Zsolt.

Szócska Miklós ezzel kapcsolatban megjegyezte: biztos abban, hogy közösen fognak dolgozni egy fenntartható programon a kórház számára. Az államtitkár együttműködésre biztatta a Tolna megyei kórházakat, mert, mint mondta, a klinikai és gazdasági együttműködéseknek még van tartaléka.

A politikus kiemelte: az elmúlt időszakban a GDP arányában 5,5 százalékos egészségügyi közfinanszírozás 4,3 százalékra csökkent. „Ezt meg kell fordítani, mert ezzel az intézményrendszer a fenntarthatóság szélére sodródott, és a benne dolgozók munkahelye megkérdőjeleződött" - mondta Szócska Miklós.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabadlábon védekezhet a szemérem elleni erőszakkal vádolt rajztanár

Pécs - Megszüntették a szemérem elleni erőszakkal vádolt mohácsi rajztanár házi őrizetét, ügyében… Tovább olvasom