Délmagyar logó

2018. 06. 17. vasárnap - Laura, Alida 17°C | 28°C Még több cikk.

Átadták A helység szelleme 2008 pályázat díjait

Biatorbágy, Dunaföldvár, Kecskemét és Visegrád városa nyerte a Reneszánsz év 2008 programsorozat keretében meghirdetett, "A helység szelleme 2008" pályázat díjait.
A tervezőművészek és települési önkormányzatok részére kiírt arculattervezői pályázat elismeréseit Schneider Márta kulturális szakállamtitkár adta át a győzteseknek kedden a Művészetek Palotájában.

"A helység szelleme 2008" pályázatra összesen 25 munka érkezett be. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) által felkért kuratórium négy települést díjazott. A biatorbágyi (Kara György), a dunaföldvári (Endrődy Orsolya) és a kecskeméti (Farkas Antal Jama) pályázat beküldői négymillió forintot, a visegrádi (Kacsán György) pályázó pedig nyolcmillió forintot kapott a tervei megvalósítására.

A pályázat célja az volt, hogy a reneszánsz szellemében és a mai idők szavát követve országszerte elősegítse a korszerű vizuális környezet kialakítását, valamint lehetőséget adjon kortárs magyar tervezőművészek számára, hogy javaslatot tegyenek az adott helység vizuálisan is egységes arculatára.

Pályázni olyan, 2008-tól megvalósuló arculati projekttervvel lehetett, amelyet egy (vagy több) tervezőművész valamely szabadon választott települési önkormányzattal közösen nyújtott be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Titkos MSZMP és Fidesz iratokra bukkantak

Titkosított MSZMP-s és fideszes pártdokumentumokra bukkantak a bezárt Szabolcs utcai Országos… Tovább olvasom