Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Átadták a kerékpárutat

Átadták tegnap a közel 180 millió forintból megépített kerékpárutat Hegykőn. Emellett húszmillióból ki- cserélték az ivóvízhálózat vezetékeit.
– Minden út Hegykőre vezet. Még a kerékpárutak is – mondta ünnepi beszédében Völgyi János, Hegykő polgármestere. – Egy 180 millió forintos beruházással gazdagodott a településünk. A belterületi kerékpárút megépítésére 2004-ben nyertünk pénzt egy Phare-pályázaton. Ezt egészítette ki a Belügyminisztérium és a saját önrészünk. A kerékpárút kivitelezésével egy időben a Kossuth utca ivóvízvezetékeit, valamint a bekötéseket is kicseréltettük, mintegy húszmillió forintból.
A polgármester megjegyezte, évről évre több turista látogat Hegykőre. A tegnap átadott kerékpárútból a vendéglátók és a termálfürdő is profitál, hiszen korszerű és biztonságos körülmények között lehet közlekedni a településen.
Az avató után Ivanics Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke adta át Völgyi Jánosnak az új megyezászlót, valamint a megye 56. születésnapjára megjelentetett kötet két példányát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Párhuzamos naplók: gyermeknapra

Átlagos a május végi ünnep ott, ahol minden egyes nap gyermeknap – mint az ásotthalmi Lajos, a… Tovább olvasom