Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 14°C | 23°C Még több cikk.

Átadták a Magyar Páneurópa Unió sajtódíját

A Magyar Páneurópa Unió Eötvös Józsefről elnevezett sajtódíját az idén Papp Endre, a Hitel szerkesztője, Lovas István, a Magyar Nemzet brüsszeli tudósítója és Halász Albert, a lendvai magyar nyelvű rádió és televízió vezetője kapta. Az évente átadott elismerést Balatonfüreden nyújtották át pénteken.
A tizenkét éve létrehozott sajtódíjat Andrássy Gábor, a Magyar Páneurópa Unió kitüntetési bizottságának elnöke adta át, a díjazottakat Döbrentei Kornél, a Hitel című irodalmi, művészeti, és társadalmi folyóirat nyugalmazott szerkesztője, Körmendy Zsuzsanna a Magyar Nemzet publicistája méltatta. Kondor Katalinnak, a Magyar Rádió korábbi elnökének - aki maga is megkapta már a díjat - Halász Alberthez írt levelét W. Nemessuri Zoltán, a Magyar Páneurópa Unió elnöke olvasta fel.

A Melocco Miklós alkotta tenyérnyi bronzplakettet azok kaphatják a nemzetek határok nélküli Európáját népszerűsítő unió szerint, akik "európai szellemiségű, a régi magyar értékeket felmutató és újakat létrehozó munkásságot fejtenek ki a tárgyilagos és magas színvonalú tájékoztatás érdekében."

A korábbi Eötvös József-sajtódíjasok között van Fábry Sándor, Chrudinák Alajos, Szerető Szabolcs, Ludwig Emil, Fehér Béla és Molnár Pál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rogán Antal: Magyarország fölzárkózott a startvonalra

Rogán Antal szerint az elmúlt egy évet tekintve a legfontosabb előrelépés az, hogy kezdünk talpra… Tovább olvasom