Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Átadták a Simon Wiesenthal-díjakat

A Holokauszt Emlékhéten átadták csütörtökön a Simon Wiesenthal-díjakat. Az elismeréseket három olyan civil kapta, akik önkéntes munkájukkal elősegítették a magyarországi holokauszt emlékének megőrzését.
A Holocaust Közalapítvány idén először osztotta ki a Simon Wiesenthal-díjakat. Az elismerést hárman vehették át csütörtökön a fővárosban. Gordon Gábort, az "Élet Menete" Alapítvány kuratóriumi elnökét az évenkénti megemlékezések szervezéséért díjazták, Verő Tamás rabbinak pedig az ifjúsági felvilágosító munkáját, amit nem zsidó oktatási intézményekben is végez, míg Ráczné Dr. Horváth Ágnes, az egri Eszterházy Károly Főiskola politológiai tanszékvezetője az Auschwitz Album utazó kiállítás szervezéséért és lebonyolításáért kapta a díjat.

A Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány mostantól minden évben olyan civileknek, kutatóknak, művészeknek szeretné átadni a Simon Wiesenthal-díjakat , akik önzetlenül segítenek a holokauszt forrásainak, feldolgozásainak, emlékeinek összegyűjtésében és bemutatásában.

A díjat Simon Wiesenthalról, a 2005-ben elhunyt egykori holokauszt túlélőről nevezték el, aki életét a bujkáló nácik felkutatásának és bíróság elé állításának szentelte.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra kötelező lett a tüdőszűrés Debrecenben

Százezer emberre 26 új tbc-s beteg jut Debrecenben, ezért a regionális tisztifőorvos április… Tovább olvasom