Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 20°C | 30°C Még több cikk.

Átadták a vicai faluházat

Pályázati támogatással, 6,7 millió forintos ráfordítással felújították a vicai faluházat. A rekonstrukció költségeit a beledi önkormányzat egészítette ki.
Az elmúlt hét végén adták át a felújított vicai faluházat. Az ötvenes években készült épület eredetileg is az akkor még önálló település központjának számított, egészen 1983-ig. Vicát ekkor csatolták Beledhez. Tompáné Balogh Mária beledi polgármester elmondta, az épület állaga az elmúlt több mint két évtizedben folyamatosan romlott, a tetőszerkezet néhol beázott.
A felújítás költségei 6,7 millió forintra rúgtak, melyből közel ötmillió forintot pályázati pénzből teremtettek elő, a maradékot a beledi önkormányzat saját erőből fedezte. Tompáné szerint a továbbiakban a helyi ifjúsági sportegyesület használja az épület hátsó részét, elöl pedig irodákat alakítottak ki. Itt vélhetően a legelső eseményként az önkormányzati választásokat bonyolítják majd.

– Az épületben jelenleg két kihasználatlan iroda is van, ezek hasznosítására várjuk a helybéliek ötleteit – tette hozzá Tompáné Balogh Mária.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változó idők

Bár Az utolsó metró már elment, Catherine Deneuve és Gérard Depardieu ismét találkoznak. Egy férfi… Tovább olvasom