Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Átadták az idei Károli Gáspár díjakat

Cserháti Sándor evangélikus lelkész, teológus, Fodorné Nagy Sarolta református lelkész és Gémes István nyugalmazott evangélikus lelkész, teológus részesült idén Károli Gáspár-díjban.
Az elismeréseket Csepregi András, az Egyházi Kapcsolatok Titkárságának vezetője adta át a díjazottaknak csütörtökön a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban.

A tárca az 1997-ben alapított Károli Gáspár-díjat minden évben azoknak adományozza, akik a biblikus tudományokban - fordítással, tanulmánnyal - kimagasló eredményeket értek el, vagy kiemelkedőt alkottak a magyar líra és próza nyelvi megújítása területén.

Cserháti Sándor evangélikus lelkész, teológus, az Evangélikus Hittudományi Egyetem emeritus professzora. Több mint három évtizede foglalkozik Pál apostol leveleinek magyarázatával. Kommentárjai eddig hat önálló kötetben láttak napvilágot. Tanulmányírói munkássága is jelentős, és évtizedek óta részt vesz a Magyar Bibliatársulat fordítói munkájában.

Gémes István nyugalmazott evangélikus lelkész, teológus és lapszerkesztő. Több évtizede a Nyugaton élő magyar protestánsok egyházi és kulturális életének kiemelkedő összefogója és szervezője. Szerkesztette az Útitárs című lapot, jelenleg a Koinonia című teológiai lap szerkesztője. Hat önálló könyv, számos cikk és tanulmány szerzője.

Fodorné Nagy Sarolta, református lelkész, teológus, a Károli Gáspár Református Egyetem nagykőrösi székhelyű Tanítóképző Főoskolai Karának tanára. Teológiai érdeklődése középpontjában a posztmodern kor és a keresztyénség viszonyának vizsgálata áll. Jelentős monográfiában teológiai szempontok szerint tárta föl és elemezte az állam és református egyház közötti egyezmény körülményeit és hatását. Számos tanulmánya és cikke jelent meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

500 embert bocsát el Magyarországon a General Electric

A GE Magyarországon összesen körülbelül 15 ezer embert foglalkoztat, az érintett üzletágban 10 ezren… Tovább olvasom