Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Átadták az idei Nagy Imre Érdemrendeket

Nagy Imre Érdemrendet adott át Sólyom László köztársasági elnök öt kitüntetettnek az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján a Sándor-palotában; az elismerésekhez gratulált Bajnai Gordon miniszterelnök és Katona Béla, az Országgyűlés elnöke.
A miniszterelnök előterjesztésére Nagy Imre Érdemérmet kapott az államfőtől Bak János, a Közép-Európai Egyetem nyugalmazott egyetemi tanára, professor emeritus, Holló József Ferenc altábornagy, a hadtudományok kandidátusa, a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeuma főigazgatója, Horváth Miklós hadtörténész, az MTA doktora, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egyetemi tanára, Tempfli József nyugalmazott római katolikus megyéspüspök és Ujságh Tibor nyugalmazott tanár.

Olvasóink írták

  • 1. bjela1980 2009. október 23. 21:49
    „Ácsi ! Sztornózva minden! Se forradalom, se ellenforradalom! (igaz akárminek nevezzük ugyanaz történt..) Most hallotttam a HÍRTv-n, hogy a KOMMUNISTÁK ROBBANTOTTÁK KI A FORRADALMAT, MERT KELLETT EGY FASISZTA JELLEGŰ MEGMOZDULÁS, HOGY AZ OROSZOK BEJÖHESSENEK. EHHEZ KELLETT NAGYIMRE, aki mellesleg ugyanolyan kgb ügynök volt, mint kádár... ÚGYHOGY A FELKELŐK TETTEK EGY LAPÁTTAL AZÉRT, HOGY A SZOVJETEK BEJÖHESSENEK!!! ÉS KÖSZÖNHETŐ EZ NAGYIMRÉÉKNEK... Tehát félrevezettek mindenkit! Ami a forradalommal kapcsolatos mind egy megvezetett nemzet ténykedése volt!!! MOST KIDERÜLT AZ IGAZSÁG! Melyik oldalra érdemes állni??? Elvileg a szovjetekére állt, aki lázadásával ürügyet adott a bevonulásukra... ÚGYHOGY NE A MÚLTBA KACSINTGASSUNK, ÉS JÁRJUK INKÁBB A MAGUNK ÚTJÁT, ne ilyen TÖRTÉNELEMGYÁROSOKÉT! Ennyit erről”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Osztrák díjjal tüntetik ki Esterházy Pétert

Esterházy Péter kapja az idén az osztrák kormány alapította Manes Sperber Irodalmi Díjat -… Tovább olvasom