Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Átalakítják a tűzoltók új védőruháit

A gyártó saját költségén átalakítja a tűzoltók új védőruháit, hogy azok megfeleljenek az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) által rendszeresített ruhák kritériumainak.
Hajdu Márton, az OKF helyettes szóvivője hétfőn az MTI megkeresésére azt írta: a korábban beszerzett 300 darab R13 típusú tűzoltó bevetési védőruhákat a csapatpróbák alatt született tűzoltói javaslatok figyelembe vételével alakítják át.

Hangsúlyozta továbbá, hogy a bevetési védőruha használatára jogosult állomány minden tagja a pontos méretének megfelelő öltözetet kapja meg.

A csapatpróbára vásárolt R13 védőruházatok konfekcióméretűek, nem egyénre gyártottak. Ezért ezeket a ruhákat a módosítások elvégzése után a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok tartalékkészletként kapják meg, hogy lecseréljék az elhasználódott, tűzoltási, műszaki mentési célra alkalmatlanná vált ruházatot, valamint kiképzési célra használják fel - tette hozzá.

Hétfőn a Blikk írt arról, hogy visszavonták a veszélyes tűzoltóruhákat, és a döntés értelmében ezután legfeljebb gyakorlatokon használhatják azokat.

Júniusban a Szocdemek - Magyar Szociáldemokraták Pártja azt közölte, hogy szerintük a tűzoltók új védőruhái nem elég biztonságosak.

Árok Kornél, a párt ügyvezető elnöke még május 31-én levélben fordult Bakondi György katasztrófavédelmi főigazgatóhoz, jelezve, hogy az új védőruha nem elég biztonságos, mégis folytatták a teszteket.

Olvasóink írták

  • 1. waterbear 2013. augusztus 05. 19:38
    „Az új tűzoltóruhák narancssárgák lesznek, rajtuk a Magyarország jobban teljesít felirattal.
    Minden ruhát online bekötnek az OKF központi irányításához, hogy ellenőrizni tudják, ad-e valaki a sajtónak híreket az arra feljogosított szóvivőn kívül.
    A védőruhákra vállap kerül, hogy katasztrófa estetén a "Védelemet irányító" főmuftik tisztába legyenek a tűzoltók rangjával.

    Bakondi György azt nyilatkozta, hogy az új ruhák igenis biztonságosak, hiszen a saját példányának még semmi baja sincsen, igaz az csak a szekrényében lett tesztelve, viszont az életveszélyes molypróbának a mai napig tökéletesen ellenáll.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: a kormány visszaadta a kétkezi munka becsületét

A párt szerint a gyakorlati tudást támogató szakképzési rendszert vezetett be a kormány. Tovább olvasom