Délmagyar logó

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -2°C | 4°C

Átalakul az életkorhoz kötött vasúti kedvezmény

Változnak az életkorhoz kötött vasúti kedvezmények: vasárnaptól - azaz az új menetrend életbe lépésétől - már mindenkinek jár 55 év felett a 20 százalékos kedvezmény. A nőknél ez korábban is így volt, a férfiak azonban csak akkor vehették igénybe, hogyha már a 60. életévüket is betöltötték. Az elmúlt bő egy hétben pedig egyáltalán nem járt a kedvezmény senkinek.
A 20 százalékos, úgynevezett életkorhoz kötött vasúti kedvezményt korábban a nők az 55-ik, a férfiak pedig a 60-ik életévük betöltése után vehették igénybe. December elsejétől azonban a vasúttársaság ezt teljesen megszűntette, mert az Európai Unió tiltja a nemek közötti és a kor szerinti diszkriminációt. Így bő egy hete ez az életkor szerinti kedvezmény nem jár az utasoknak.

A MÁV Start hétfői közleménye szerint a "diszkrimináció feloldása" érdekében változtatnak a szabályokon. Vasárnaptól már 55 év felett nőknek és férfiaknak is egyaránt jár a kedvezmény. A jegyek megvásárlásakor a MÁV Start és a GYSEV pénztáraiban is kérnek olyan okmányt, ami a személyazonosságot és az életkort igazolja.

Olvasóink írták

  • 2. joy 2008. december 09. 09:29
    „Helyes!
    Addig utazhasson a polgár, amíg mozogni bír!”
  • 1. Nornora 2008. december 08. 21:38
    „Csak az a baj, hogy pl. aki távoktatásban tanul, még mindig nem kap egy fillér utazási támogatást sem, holott nekik is utazniuk kell a suli miatt! És akkor itt van ez, hogy aki betöltötte az 55. életévét, az meg minden kérdés, és feltétel nélkül megkapja a kedvezményt. Marha igazságos.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harminc bomba került elő a Bosnyák téren

Harminc különböző lövedéket találtak a tűzszerészek hétfőn Budapesten, a Bosnyák téren, ahol már… Tovább olvasom