Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Átfogó utcarekonstrukció

A soproni Új utcában már megkezdődött a térburkoló kövek lerakása. A felújítás azonban folytatódik, a belváros valamennyi utcája megszépül.
Információnk szerint napokon belül aláírja a soproni önkormányzat és a budapesti Mérmű tervezőiroda a belváros új burkolatairól szóló tervezési szerződést. Ennek értelmében várhatóan július közepére elkészül a belváros utcáinak felújítási és látványterve. Dr. Szűcs Endre, a budapesti Mérmű Stúdió vezetője lapunknak elmondta, a tervezendő díszburkolatok az Új utcában már készülő burkolat megjelenését fogják követni.
– Alapvető szándékunk, hogy harmonikus hátteret képezve ne zavarja meg a belváros utcáinak sokszínűségét – tette hozzá a stúdióvezető. – A tervek elkészítésekor figyelembe kell vennünk, hogy a régi épületek különféle történeti korok eltérő stílusban megépített emlékei. Vigyáznunk kell arra, hogy az utcák ne vonják el a figyelmet ezekről, hanem kiemeljék a szépségüket. A környezet szükségessé teszi a természetes kövek alkalmazását, itt betonból készült burkolókövek nem használhatók.
Dr. Szűcs Endre hozzátette, a tervek nyomán átgondolandó a belváros forgalmi rendje is, hiszen minél több gépkocsimentes sétálóutca, útszakasz kialakítása volna kívánatos.
A városháza az elmúlt évben már benyújtott egy uniós pályázatot, amely a Tűztorony és környezete rekonstrukcióját foglalta magában. Bár a projekt sorsát eddig nem kísérte siker, természetesen a város szándékai változatlanok: elképzelhető, hogy a Tűztorony szerkezeti megerősítése és a belvárosi rekonstrukció bizonyos munkái külön projektekben valósulnak meg. Kuslits Tibor városi főépítész lapunknak elmondta, a mostani rekonstrukció során a várfal által körülölelt, belső területről szól. – A készülő terveket minden bizonnyal vizsgálja majd a műemléki tervtanács is – folytatta Kuslits Tibor. – A végső szót majd a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal mondja ki, hiszen a belváros érintett része teljes egészében műemléki jelentőségű terület.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosonmagyaróvári csoport

Újhely Építők–Püski 1–1 (0–1). Gsz.: Tuba, ill. Czafik P. Tovább olvasom