Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

Átformálja magyarországi tevékenységét a Tesco

Stratégiaváltás jelei mutatkoznak a Tesconál. Az áruházlánc konkurensei megjelenése előtt "wide range discounttá" alakulna át. Ez azt jelenti, hogy sokkal keményebb tárgyalási feltételekre számíthatnak azok, akik az áruházlánc beszállítói akarnak lenni.
Az eddigieknél is keményebb tárgyalásokra számíthatnak azok a vállalkozások, melyek a Tescóval szeretnének üzletet kötni.

A változások végeredményeképpen a társaság úgynevezett "wide-range discount" típusú lánccá alakulna. Ezen üzlettípus lényege, hogy széles választékban kínálna rendkívül olcsó cikkeket. A Tesco a változásoktól minden bizonnyal azt reméli, hogy piaci pozícióit akkor is sikerül megőriznie, ha még több nehézsúlyú versenytárs (Aldi, Wal Mart) jelenik meg a magyar piacon.

Mivel az új jövevények - amelyek érkezéséről szinte havonta felröppennek hírek - komolyan veszélyeztethetik a hipermarketek Magyarországon eddig elért eredményeit, a cégek ezért mindent bevetnek, hogy elképzeléseiket az üzleti tárgyalásokon keresztülvigyék, legyen szó akár a legerősebb márkákkal rendelkező, multinacionális beszállítókról. Úgy hírlik, például a Coca-Colának nemcsak korábbi bevétele egy részéről kellene lemondania, de el kéne tűrnie azt is, hogy a Tesco üzleteiben az eddigieknél nagyobb hangsúllyal más, olcsóbb kólát kínáló gyártók termékei is jelen lehessenek.

A tárgyalások sarkalatos pontja, a Coca-Cola, de más beszállítók esetében is az árképzés. Antal Erzsébet, a hipermarketlánc pénzügyi igazgatója az elmúlt év decemberében a Világgazdaságnak adott interjújában is erre utalt, amikor kijelentette: "a magyar piac nagyon árérzékeny, tehát az ár a meghatározó tényező a minőséggel szemben".
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az érelmeszesedés megállítható!

Az érelmeszesedés kis zsírcsíkok lerakódásával kezdődik az érfalban. Minél betegebb, annál kevesebb… Tovább olvasom