Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Átlag alatti a netezők száma Magyarországon

Az Európai Unió 25 országában átlagosan a háztartások 48 százaléka, míg a vállalatok 91 százaléka rendelkezik internetcsatlakozással, szélessávú kapcsolatot az otthonok 23 százalékában és a cégek 78 százalékában építettek ki. Magyarország sajnos minden tekintetben átlag alatti mutatókat produkált - írta a hwsw.hu-ra hivatkozva a portfolio.hu.
Az Eurostat friss, de még 2005-re vonatkozó felmérése szerint az izlandi háztartások internet-ellátottsága a legmagasabb, a lakások 84 százalékában van internet, 63 százalékában pedig szélessávon lehet böngészni.

Az otthonok legnagyobb hányada emellett Hollandiában (78%), Luxemburgban (77%), Dániában (75%), Svédországban (73%) és Nagy-Britanniában (60%) online kapcsolattal.

Internettel legkevésbé a litván háztartások (16%) vannak ellátva, náluk kicsit jobb helyzetben vannak a csehek (19%), a görögök (22%) és a magyarok (22%). Érdekes, hogy Görögországban a lakásoknak csak 1 százalékában van szélessávú kapcsolat, Cipruson ez az arány 4, Csehországban 5, Szlovákiában 7, Magyarországon pedig 11 százalék.

Az Eurostat adatai szerint az EU polgárainak 43 százaléka rendszeresen, azaz legalább hetente egyszer használja az internetet, a legmagasabb arányban a svédek, a dánok és a hollandok, a legkevésbé a görögöket, a ciprusiakat és a cseheket érdekli a világháló.

Az EU diákjainak 79 százaléka és a dolgozók 55 százaléka hetente internetezik, a munkanélkülieknek ugyanakkor csak harmada.

Magyarországon az emberek 34 százaléka internetezik hetente legalább egyszer, a férfiak és a nők ugyanolyan sűrűn használják a hálót, ami amúgy nem jellemző a vizsgált országokra.

A diákok 71 százaléka, a dolgozók 44 százaléka, a munkanélkülieknek pedig 22 százaléka rendszeres internetező.

Az Eurostat állítása szerint a magyarok 60 százaléka - a diákok ötöde, a munkaképesek közel fele, a munkanélküleknek pedig háromnegyede - még sosem internetezett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fantáziamenüktől a nagyi sütijéig

Főzni és a főztünket megenni igenis jó dolog. S mivel születésünktől kezdve egészen halálunkig… Tovább olvasom