Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

Átlagos termésre, de jó minőségre számítanak a bortermelők

Készül a szőlő-bor stratégia, ami a tervek szerint új irányokat is megfogalmaz az ágazat számára.

Átlagos termésre, de nagyon jó minőségre számítanak idén a bortermelők - írja pénteki számában a Magyar Nemzet. A lap kitér arra is, hogy eközben készül a szőlő-bor stratégia, ami a tervek szerint új irányokat is megfogalmaz az ágazat számára.

A cikkben azt közlik, hogy a szokásosnál hamarabb - a hungarikumnak számító csabagyöngyével - megkezdődött az idei szüret. A szakemberek szerint az idei évjárat kitűnőnek ígérkezik, mert sok volt a napos órák száma, jégverés csak elszórtan fordult elő és a peronoszpórától sem kell tartani.

Tornai Tamás, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) elnöke a Magyar Nemzetnek arról nyilatkozott, hogy zajlik a szőlő-bor ágazat stratégiájának megalkotása. Az elnök emlékeztetett, hogy míg az osztrák közösségi bormarketingre körülbelül évente kétmilliárd forintot fordítanak, addig Magyarországon csak ennek az összegnek a háromnegyedét.

Tornai Tamás szavai szerint Magyarországon kevésbé hatékonyan használják fel a forrásokat, a HNT viszont a borászszakma képviselőjeként vállalja, hogy kidolgozza azokat a fő irányokat, amerre érdemes elmozdulni.

Azt is elmondta, hogy az ágazati stratégia még nem készült el, de körülbelül két hónap múlva már közérthető formában meg fogják tudni jelentetni a lényeges részleteit.
 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamarosan hiány lehet magyar dinnyéből

Mivel a nagy meleg miatt csökken a termésmennyiség, eközben mind az európai, mind a magyar piacon… Tovább olvasom