Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 3°C Még több cikk.

Átmenetileg Kóka vette át az egészségügyi tárcát

Átmenetileg Kóka János gazdasági miniszter vette át az egészségügyi tárca irányítását Molnár Lajos szakminiszter mától hatályos lemondása után – tudatta a kormányszóvivői iroda.
Tárcavezetőként Kóka János helyettesíti Molnár Lajos lemondott egészségügyi minisztert, amíg meg nem találják annak utódát - közölte a Kormányszóvivői Iroda.

Kóka János a központi államigazgatási szervekről, valamint a kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvénynek megfelelően helyettesíti az egészségügyi minisztert - olvasható a közleményben.

A törvény alapján, "ha a miniszter megbízatása nem a kormány megbízatásának megszűnésével szűnik meg, a miniszterelnök haladéktalanul javaslatot tesz az új miniszter személyére, vagy feladatának ellátásával ideiglenesen a kormány más tagját bízza meg. A kormánynak a miniszteri feladat ellátásával megbízott tagja a miniszter hatáskörét korlátozások nélkül gyakorolja" - áll a jogszabályban.

A Kormányszóvivői Iroda tájékoztatása szerint az új egészségügyi miniszter munkába állásáig Horváth Ágnes államtitkár az Egészségügyi Minisztérium operatív irányítója.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerdán fogadta el április 6-ai hatállyal Molnár Lajos, az SZDSZ által a kormányba delegált egészségügyi miniszter lemondását. Molnár Lajos lemondását azzal indokolta, hogy nem tudta elfogadni a több-biztosítós rendszer kialakításának halogatását.

Molnár Lajos utódját a koalíciós szerződés alapján az SZDSZ jelöli. Kóka János, a párt elnöke csütörtökön közölte: abban bízik, hogy napokon belül kiválasztható az utód, de az is elképzelhető, hogy egy-két hétig eltart a megfelelő személy kiválasztása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jégtánc az élete Regőczy Krisztinának

Regőczy Krisztina az ország és a világ egyik első számú jégkorcsolyázója, profi sportpályafutása… Tovább olvasom