Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Átmenetileg Navracsics Tibor gyakorolja a fejlesztési miniszteri hatásköröket

A közigazgatási és igazságügyi minisztert bízta meg a nemzeti fejlesztési miniszter hatáskörének gyakorlásával Orbán Viktor. A miniszterelnöki rendelet a Magyar Közlöny keddi számában jelent meg.
A rendelet szerdán lép hatályba, és a nemzeti fejlesztési miniszter hivatalba lépésével egyidejűleg hatályát veszti.

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter december 8-án közölte, hogy feladatainak sokasága miatt kezdeményezi felmentését a miniszterelnöknél miniszteri posztjáról, mert az IMF-tárgyalásokra akar összpontosítani.

A kormányfő elfogadta a lemondást, és december 15-i hatállyal Fellegi Tamást tárca nélküli miniszternek nevezte ki. Fellegi Tamás a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) folyó tárgyalásokat irányítja, valamint - Orbán Viktor szavai szerint - "az országgal szembeni pénzügyi támadások visszaverése érdekében szükséges intézkedésekre" is javaslatokat tesz majd.

Orbán Viktor december 12-én azt is mondta, hogy a következő napokban döntik el, ki lesz a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium új vezetője, a döntésig Fónagy János államtitkár irányítja a tárcát.

Olvasóink írták

 • 7. egyszegedi 2011. december 21. 11:45
  „Lázár meg lesz az igazságügyi miniszter. Ő meg az igazság?Röhejes, de inkább sírnék ezért (is).”
 • 6. DMagóg 2011. december 21. 08:31
  „A normálisan gondolkodó kevés fidesz politikusok egyike, csak a párthűség okán megalkuvásra kényszerítve. Átmenetileg kétségbe sem vonható. Egy (több), jó szakemberekből álló szervezet irányítására alkalmas. Inkább kétséges az általam tisztelt, ám vezetői képességeit tekintve aggasztó Fónagy vezetői szerepe.”
 • 5. scott1 2011. december 21. 07:49
  „"döntésig Fónagy János államtitkár irányítja a tárcát..." - kristály tisztán leírta a DM, a szakirányítás ugyanúgy megmarad továbbra is egy szakembernél, Navracsics e rövid időszakra csak felügyelni fogja a minisztériumot...”
 • 4. karaly 2011. december 21. 06:29
  „Ezek olyan okosak! Mindegy nekik, hogy egészségügy, igazságügy, gazdaság, mindenhez értenek. Szerintem viszont csak azt hiszik, hogy értenek a dolgokhoz!”
 • 3. Egyolvasó 2011. december 21. 05:56
  „Én személy szerint büszke vagyok a "magyar" politikusokra, ilyen sokoldalú, mindenhez értő, több munkahelyen is helytálló emberek nincsenek sehol máshol a világon.
  És a magyar választók jobb lesz, hogyha beletörődnek abba, a gazdasági válságot maguk a választók okozták magyarországon, így a terhét is viseljék, és vegyenek példát a vezetőikről akik ha kell akár még este sem mennek haza, csak azért hogy a munkájukat elvégezzék.”
 • 2. X_Y 2011. december 21. 03:04
  „Hát nehogymár olyanra bízzuk aki ért hozzá... hová jutna a világ ha nem mindenhová a "jóelvtársakat" neveznénk ki.
  Az csak a hanyatló nyugaton divat hogy szakembereket neveznek ki....”
 • 1. Qllancs 2011. december 20. 22:41
  „Ez a navracsis nem sokalja a munkakört ? ő eltudja látni azt az 5-6 8 állást egyszerre ? Persze 6-8 x os fizetésért !
  Mert pl . orbán gyöngyi -fityesz pártigazgató is 5 munkahelyen dolgozik a képviselőségen kívül !!!! ! v. Szentkirályi a. fityesz képviselő szintén + 5 helyen !!!
  v. a BKV --kocsis I . --24 tiszttséget tölt be ! MIKOR ???? van rá idejük ????????????
  Az álláshalmozás ---viszont JOGSZABÁLY ELLENES !!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: minden devizahiteles család jobban jár

A miniszterelnök szerint a kormány és a bankok között született megállapodás eredményeként minden… Tovább olvasom