Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Audi A3 Cabriolet Győrből

Az új, kompakt Audi A3 Cabrioletet Győrött, az Audi Hungária Motor Kft.-nél szerelik össze ez év végétől – közölte Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke.
Az Audi Hungária a magyar ipar egyik zászlóshajója. Az Audi motor-, és szerszámgyártás, a jármű összeszerelés, és a fejlesztési központ alapvetően határozza meg a magyar ipar jövőjét. Az Audi 2011-ig jelentős, „kétszámjegyű millió eurós" beruházást tervez Magyarországon.

Rupert Stadler közölte: az Audi 3 Cabrioletet ez év végén mutatják be a nyilvánosságnak, míg piaci bevezetése 2008 tavaszán várható. Közölte: a döntés, hogy az új autót Győrben szereljék össze nem volt nehéz, mert a jól képzett munkások, a versenyképes költségszerkezet is vonzóvá tette a telephelyet. Azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy jövőre hány Audi 3 Cabriolet hagyja el a győri szerelőszalagot, mivel a gyártást elsősorban a kínálattól teszik függővé.

Az Audi Hungáriánál 1998-ban kezdődött a járműgyártás a TT összeszerelésével, amiből azóta több mint 300 ezer készült el. Az idén több mint 50 ezer járművet – TT-t és Roadstert – gyártanak. 2006-ban összesen 1,893 millió motort és 23 ezer 675 járművet gyártott, 11,8 százalékkal, illetve 92,4 százalékkal többet, mint az azt megelőző évben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilenc telep

Tovább olvasom