Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Audi: új elnök

Thomas Faustmann, az Audi Hunga- ria Motor Kft. termelésért felelős ügy- vezető igazgatója veszi át az elnöki teendőket Győrben. Megbízatása a jövő év április elsején kezdődik. Az ügyvezetés jelenlegi elnöke, Jürgen Lunemann visszatér Németországba.
Néhány nappal ezelőtt Jürgen Lunemann még válasz helyett mosollyal reagált a Kisalföld kérdésére, hogy ha lejár hároméves magyarországi megbízatása, marad-e, szívesen maradna-e. Tegnap azonban az Audi sajtóközleményben tudatta a döntést: Lunemann visszatér Németországba, az Audi konszern neckarsulmi gyárának vezetője lesz. Személyében egy olyan ügyvezető távozik, aki elkötelezett volt Győr és Magyarország mellett, tevékenysége alatt az Audi újabb beruházásokba kezdett Magyarországon.

Az ügyvezetés új elnöke már jól ismeri a győri gyárat, másfél éve él Magyarországon, s jelenleg a győri Audi termelésért felelős ügyvezető igazgatója. Thomas Faustmann 41 éves, nős, 4 gyermek apja. 1990-ben végzett a hannoveri egyetemen gépészmérnökként. 1991-től a Volkswagen AG-nál, Salzgitterben, 1992-től pedig a Központi Termelés-folyamattervezésnél, Wolfsburgban dolgozott gyártástervezőként. 1995 után több vezetői pozíciót is betöltött. Jelenlegi feladatát 2002 óta látja el.
 
A Kisalföld munkatársa néhány nappal ezelőtt beszélt Thomas Faustmann-nal, akkor még nem tudhattuk, hogy ő lesz az ügyvezetés elnöke. Az azonban már akkor is biztos volt, hogy Faustmann is azok közé tartozik, akik értékelik a magyar mérnökök kreativitását, így biztosra vehető, hogy a magyar, s ezen belül győri elkötelezettség nem szakad meg az Audinál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napfény a jégen

Téli szafari a zergék és farkasok között, rókanyomolvasás a hóban, jégteke, carving, curling, big… Tovább olvasom