Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

Augusztus 1-től csökkenti roaming-tarifát a Vodafone

Augusztus 1-től csökkenti a roaming-tarifát a Vodafone Magyarország – jelentette be Beck György, a társaság vezérigazgatója. A Pannon GSM és a T-Mobile már korábban bejelentette a tarifa-csökkentést, de csak augusztus 29-től.
Az új tarifát automatikusan kapják meg az ügyfelek, de a technikai átállás miatt az, aki szerdán már külföldre utazik, kérheti az ügyfélszolgálatnál az azonnali olcsóbb tarifát.

A Vodafone, hasonlóan a Pannon GSM-hez és a T-Mobile-hoz, a kezdeményezett hívások díját bruttó 144 forintban, a fogadott hívások díját pedig bruttó 70,80 forintban határozta meg percenként, minden napszakban, időszakban és uniós hálózatban.

A három magyarországi szolgáltató tarifái egyformák, mert az Európai Unió a roaming díj felső határát az Európai Központi Bank június 29. árfolyama alapján szabta meg.

A Pannon GSM és a T-Mobile már korábban bejelentette a tarifa-csökkentést, de csak augusztus 29-től.

Az Európai Bizottság rendeletének értelmében a szolgáltatóknak szeptember 28-tól kell a már meglévő ügyfelek számára kötelezően bevezetni az olcsóbb romaingot, de magyar szolgáltatók korábban eleget tettek az előírásoknak. Az új ügyfelek számára augusztus 29-től kell elérhetővé tenni az alacsonyabb tarifát.

Az uniós roaming-rendelet az elkövetkező évekre további díjcsökkentést tesz kötelezővé. Jövő nyáron a hazatelefonálás a jelenlegi euró-árfolyamon 138 forintba, 2009-ben pedig 129 forintba kerül, míg a külföldön történő hívásfogadásért 2008-ben 66 forintot, 2009-ben pedig 57 forintot lehet majd elkérni.

Számítások szerint a mobiltávközlési szolgáltatók bevételeinek 2,5 százalékát teszik ki a roaming bevételek, s az ügyfelek éves szinten összesen 8-15 milliárd forintot spórolnak meg a díjcsökkenéssel. A szolgáltatók kieső bevételeit kompenzálhatja az, hogy az emberek várhatóan többet telefonálnak majd külföldről.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lízingfélév: félezer milliárd forint

A Magyar Lízingszövetség tagvállalatai 2007 első félévében 553 milliárd forint összegű kihelyezést… Tovább olvasom