Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Augusztus végéig marad kormánybiztos Budai

Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő 2010 novemberében lett elszámoltatási kormánybiztos.
A kormány augusztus 31-i hatállyal felmenti Budai Gyulát az elszámoltatási és a korrupcióellenes kormányzati feladatok összehangolásáért felelős kormánybiztosi pozíciójából. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg.

Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő 2010 novemberében a fideszes Papcsák Ferencet váltotta az elszámoltatási kormánybiztosi poszton. Ugyanis miután Papcsák Ferencet megválasztották Zugló polgármesterévé - összeférhetetlenség miatt - nem tölthette be tovább ezt a tisztséget.

Budai Gyula ezt megelőzően miniszterelnöki megbízottként dolgozott, s az állami földterületek jogellenes eladását és privatizációját vizsgálta.

A kormánybiztos tavaly októberben sikeresnek és eredményesnek tartotta az addig eltelt mintegy egy év elszámoltatási munkáját. Már akkor emlékeztetett arra, hogy kormánybiztosi mandátumából egy év van még hátra.

A kormány szerdai ülésén hallgatta meg Budai Gyula kormánybiztost. A Kormányszóvivői Iroda csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a jelentés szerint a kormánybiztoshoz az elmúlt másfél évben 1434 bejelentés érkezett az előző kormányzati ciklushoz köthető visszás, vitatható ügyekben. A bejelentések alapján 107 esetben készült a nyilvánosság számára részben vagy egészben elérhető vizsgálati jelentés vagy feljelentés.

Budai Gyula beszámolója szerint mostanáig 46 kormánybiztosi feljelentés tárgyában van még folyamatban nyomozás, további négy ügyben a vádemelés megtörtént, így azok bírósági szakban vannak.

Az elindított eljárásokban összesen 47 személy szerepel gyanúsítottként. Jelenleg még tíz ügy van folyamatban.

Az elszámoltatás teljes egészében átlátható, az adatok a www.elszamoltatas.kormany.hu-n elérhetők - írták a szerdai közleményben.

Olvasóink írták

 • 6. Együgyű 2012. július 28. 10:47
  „,,Augusztus végéig marad kormánybiztos Budai"
  Remélem a közpénzen alkalmazott jelenlegi dr. Budai Gyulát az elszámoltatási és a korrupcióellenes kormánybiztost, az új kormányt váltó párt/pártok büntető bíróság elé állítják. Miért is? Talán azért mert minden alapot nélkülözően számtalan személyt vádolgatott meg úri kedve szerint és jelentgetett fel. A bírósági ügyek meg ugye nem két fillérbe kerülnek manapság. Közpénzek felelőtlen elherdálásával is szórakozott a hivatali beosztásában? Biztos a feljelentgetéseit nem a saját forintocskáiból tette meg? Könnyen viccelt mások pénzével? Az általa sűrűn emlegetett szekrényben levő csontvázak nem igen buktak ki segítségével. Most a takarékosság és az egységes áldozatvállalás nem számít? Tömegesen rágalmazott meg embereket alaptalanul és tette lehetetlenné és nevetségessé Őket? Felvállalta az MSZMP rossz időszakában levő és politikájukat kiszolgáló egyes bírák és ügyészek szerepét a saját érvényesülése miatt? Most feláll-e őrült tekintettel és kivetkőzve magából a nyugdíjas Wittner Mária (Budapest, 1937. június 9.) politikus, országgyűlési képviselő. Az 1956-os forradalom és szabadságharc hőse? Pedig mintha most is forradalom zajlana?
  Gondolom, hogy jó Magyar szokás szerint Dr. Budai Gyula máshova bukik most. Talán jó közpénzért Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti ügyekért felelős államtitkárrá? Amit megint a köznép kárára végez? Dr. Budai Gyula az új pozíciójában kiket jelentget fel alaptalanul jó közpénzért? Most milyen feladatot adott neki Viktor apánk?

  A sportnyugdíjas Schmitt Pált és Áder Jánost valamint Orbán Viktort és parlamenti csapatát visszaható hatállyal felelősségre kell vonni emberek értelmetlen halálának okozásáért. Ezeknek a tömeges bűnöknek az elévülése nem lenne igazságos az elhunytak és hozzátartozóikra nézve.
  Visszaható hatállyal, soron kívül meg kell semmisíteni a sportnyugdíjas és a Csornai születésű Jani bátyónak, aláírásával, szentesített törvénytelenségeket és soron kívüli lépéseket kell tenni a jogbiztonság/igazságosság helyreállítására.
  Aki nem érti, azt sajnálom!
  Más véleménye mindenkinek lehet a nem létező demokrácia jegyében!
  OFF.”
 • 5. babar 2012. július 28. 07:58
  „No majd elszámoltat a jobbik két év múlva mindenkit...”
 • 4. deszkás 2012. július 27. 23:48
  „És az operaház műsorvezető igazgatójának menesztése a Tokody párbaj következménye?”
 • 3. pistimolnar 2012. július 27. 21:28
  „1. igen, 2. ha van igazság...”
 • 2. klj-54 2012. július 27. 20:06
  „Szeptembertől pedig ülni fog rágalmazásért?”
 • 1. rózsakert 2012. július 27. 19:47
  „hullik már a f..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két autó ütközött Szarvaskőnél - 5 sérült

Az egyik jármű átcsúszott a szemközti sávba, és összeütközött egy francia rendszámú autóval. Tovább olvasom