Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Aurafotóst buktattak le az adóellenőrök Hevesben

A nő, aki nem adott bizonylatot a szolgáltatás díjáról, százezer forintos nagyságrendű mulasztási bírságra számíthat.
Egy magát interneten hirdető úgynevezett aurafotóst buktattak le az adóellenőrök Hevesben - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal észak-magyarországi adó-főigazgatóságának médiareferense hétfőn.

Körtvélyesi Zsuzsannaközölte: a nő, aki nem adott bizonylatot a szolgáltatás díjáról, százezer forintos nagyságrendű mulasztási bírságra számíthat.

Mint elmondta: a revizorok egy egészségügyi szolgáltatásokat hirdető honlapról választottak ki az aurafotózást végző vállalkozást. A megadott telefonszámon egy magát diplomás aurafotósként és masszőrként reklámozó asszony adott tájékoztatást az érdeklődő revizoroknak, akik bejelentkeztek egy néhány nappal későbbi időpontra.

Az aurafotós a lakásában fogadta az adóhatóság munkatársait. A fotózás egy webkamerával ellátott, számítógéppel összekötött készülékkel néhány perc alatt megtörtént, majd nő a "lelet" alapján 25-30 percen keresztül értékelte a megvizsgált adóellenőr egészségi állapotát, és jelezte, hogy bizonyos rendellenességeket tapasztal. Egy különleges aromaterápiát javasolt, és egy szert is ajánlott hozzá, ezt a revizor szintén megvásárolta. Az átadott összegről azonban sem nyugtát, sem egyéb bizonylatot nem kapott.

Később kiderült, hogy a nőnek van ugyan adószáma, de alacsony forgalomra hivatkozva már több mint egy éve hivatalosan szünetelteti a vállalkozását - ismertette Körtvélyesi Zsuzsanna.

Olvasóink írták

 • 2. Emberségetavilágnak 2012. július 10. 07:11
  „1. tótkomlósi 2012.07.09. 23:44
  Nem lennék adóellenőr, de az érem másik oldala az, hogy az adómorál a bányászbéka valaga alatt van hazánkban.
  A cikkben nevezett "szolgáltató" legkevesebb 10 rugót kitapsol magának naponta, adózatlanul.
  Jövedelem eltitkolás, adócsalás.
  Nem kell nekem esni, hogy kik kiktől tanulják, meg orbángyurcsánykormánykurmány, meg jupiternemkisökör, csak el kellene gondolkodni azon, hogy ezt a díszpintyet is te, meg mi,- meg ragozhatod tovább- adópénzből tartjuk a munkanélküli időszaka alatt. Mint az a vállalkozót, amelyik bejelentette, hogy elveszett a vállalkozói igazolványa, kapott egy újat, azt az újat később visszaadta és dolgozott, számlázott tovább a régi igazolványa mögé bújva. Éveken keresztül és míg él, büszke lesz rá, hogy milyen leleményes! Mert huncutnak áll a világ, aki meg málészájú, vessen magára!
  De méltósággal csak tűrni és adni lehet, kalapolni nem.”
 • 1. tótkomlósi 2012. július 09. 23:44
  „Előbb utóbb valakit megpofoznak!
  És az a jobbik eset!
  Nem egy ember tünt már el nyomtalanul.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ hétfői nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a július 9-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom