Délmagyar logó

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Ausztriában is van esély a vállalkozásra

Az utóbbi egy évben nőtt az Ausztriában legálisan, határon átnyúló szolgáltatást végző magyar vállalkozások száma.
Az Esély a vállalkozásra projektre a megyei kereskedelmi és iparkamara összesen 25 ezer euró (mintegy 6,3 millió forint) támogatást kapott az Európai Uniótól a Phare CBC pályázat keretében és a Magyar Köztársaságtól. Tavaly ősz óta számos tájékoztató napot tartott az ausztriai vállalkozásalapításról a Nyugat-Dunántúlon.

Tanulmányutakat és találkozókat szervezett Ausztriában is, hogy a kisvállalkozások közötti, határon átnyúló együttműködést ösztönözze. Könyvelők ausztriai ismeretszerzését is segítette, hiszen a külföldi területre kilépő magyar vállalkozók először tőlük kérnek tanácsokat. Mindezek alapján nőtt a határ túloldalán legálisan tevékenykedő, versenyképes magyar vállalkozások, szolgáltatások száma, összegezte az eredményeket a projekt minapi zárókonferenciáján Mika Norbertné, a kamara külkapcsolati vezetője.

– Sok felesleges reklámköltségtől, más kiadástól kíméli meg magát az, aki olyan partnert keres határon átnyúló szolgáltatásához, aki ismeri a helyi fogyasztói szokásokat – ezt a tapasztalatot szűrte le a projektben részt vevő Horváth Zoltán. Az információtechnológiával foglalkozó vállalkozó úgy véli, érdemes az ausztriai vállalkozásalapítás jogszabályi kereteit minél több megyénkbelinek megismerni. Szerinte több kötetlen formájú osztrák–magyar találkozót kellene szervezni az azonos szakmákban tevékenykedőknek.

A kamara az ausztriai vállalkozásalapítással kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre adott válaszokat kiadványba foglalta, azt irodáiban lehet igényelni (96/520-205). A burgenlandi kamarával e téren is folytatja az együttműködést, hasonló közös projektek pályázati lehetőségeit keresi.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnoki vendégek

Sportpolitika

A közelmúlt hazai világversenyein, a budakalászi öttusa… Tovább olvasom