Délmagyar logó

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 21°C | 34°C Még több cikk.

Autóbehajtás és téli rend a temetőkben

„ A győri köztemetőben békés emlékezés helyett ugrálunk az állítólag engedéllyel behajtó autók és motorok elől! Ennyire lusták egyesek, vagy ennyire sietnek az emberek? Hagyjatok bennünket legalább itt nyugton.”

A győri temetők rendjével, a behajtások engedélyezésével kapcsolatban a sírkertek üzemeltetését végző Győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol) szóvivője, Nagy Csaba elmondta a Kisalföldnek: a behajtási igazolvány adta lehetőséggel az emberek jellemzően nem élnek vissza.
– Az arra rászorulók az engedély vagy a mozgáskorlátozott-igazolvány felmutatásával nyitvatartási időben gépkocsival behajthatnak a nádorvárosi köztemetőbe. Behajtási igazolványt cégünk Kálvária úti központi telephelyén, orvosi igazolás bemutatásával lehet igényelni. A mozgáskorlátozott-igazolvánnyal rendelkezőknek nem kell külön engedélyt kérniük a behajtáshoz – hangsúlyozta Nagy Csaba.
A temetőlátogatók számára fontos információként a szóvivő elmondta, hogy a fagyveszély miatt szakembereik a kutakat víztelenítették, így tavaszig a köztemetőkben nincsen vízvételi lehetőség. A nádorvárosi és a szabadhegyi új köztemetőben nyitvatartási időben az illemhelyek télen is használhatók.
– A téli hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkálatok részeként havazáskor, lefagyás esetén a temetők főútvonalait és a temetési útvonalakat munkatársaink folyamatosan, program szerint tisztítják, takarítják. Kérjük, hogy a sírok között télen a megnövekedett csúszásveszély miatt mindenki fokozott óvatossággal közlekedjen. A balesetek megelőzése érdekében nagy figyelmet fordítunk a temetők környezetében található parkolók síkosságmentesítésére is – tudtuk meg Nagy Csabától.
A Komszol gondozásában lévő nyolc – a nádorvárosi, a szabadhegyi új, az újvárosi, a révfalui, Sugár úti, Templom úti és a Koroncói úti, Malom sori – köztemető november 3-tól december 31-ig egységesen reggel 8 órától este 6 óráig tart nyitva. Ezalól kivétel karácsony ünnepe, mert december 23-a és december 28-a között reggel 8 órától este 7 óráig lesznek nyitva a sírkertek.
A temetőkkel kapcsolatos ügyintézésre a nádorvárosi és a szabadhegyi új köztemetőben munkanapokon reggel fél 8 és délután fél 4 között, a másik hat köztemetőben reggel 7 és délután 2 óra között a temetőgondnokoknál van mód.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyerjen mozijegyeket a Taxidermiára

Nyerjen mozijegyet a Taxidermia c. film november 10-ei vetítésére, melyen magával a rendezővel is… Tovább olvasom