Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 22°C Még több cikk.

Autókat, motorokat, kerékpárokat kapott a polgárőrség

Néhány hét múlva a 140-150 gépjárművet kap a polgárőrség a vidékfejlesztési tárcától.
Autókat, motorokat, kerékpárokat kapott a polgárőrség, a járműveket ünnepélyesen kedden adták át a szervezetnek Budapesten a Készenléti Rendőrségen.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 30 műszakilag felkészített, a vámhivatal szerveinek szolgálatából kivont személyautót, az Országos Rendőr-főkapitányság 15 millió forint értékben 200 kerékpárt adott át a polgárőröknek. A Belügyminisztériumtól kapott 2013. évi többlettámogatásból hat segédmotoros kerékpárt szerzett be az Országos Polgárőr Szövetség.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány az ünnepségen arról beszélt, hogy az átadás az Országos Balesetmegelőzési Bizottság által indított kerékpár-beszerzési projekt leglényegesebb pontja. Hangsúlyozta: a polgárőrök ezentúl nemcsak gyalogos, illetve motoros járművel, hanem kerékpárokkal is szolgálatot tudnak ellátni.

Szabó Károly, a NAV Központi Hivatalának szakfőigazgatója ugyancsak a polgárőrséggel való jó együttműködést hangsúlyozta. Mint mondta, a magyar gazdaság rendjéért felelő NAV stratégiai partnerként tekint a polgárőrségre.

Hoppál Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője felidézte: egy éve tettek kísérletet Túrós Andrással, az Országos Polgárőr Szövetség elnökével arra, hogy azoktól az állami szervektől, amelyeknél a gépkocsicsere miatt kapacitások szabadulnak fel, a polgárőr egyesületek segítséget kaphassanak. Hozzátette: maguk sem gondolták, hogy ilyen sikeres lesz a kezdeményezésük.

A politikus hangsúlyozta: az eszközök több száz településen segítik a polgárőrség munkáját, ami nyilvánvalóan jelentős minőségjavulást eredményez majd. Hoppál Péter megköszönte a polgárőröknek, hogy az emberek mindennapos szubjektív biztonságérzetének növelése érdekében ilyen önzetlen munkát végeznek.

Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke - megköszönve a járműveket - arról beszélt, hogy ma nagyon jó polgárőrnek lenni, mert olyan kormányzati hátterük van, amely folyamatosan biztosítja a polgárőrség fejlődését. Hozzátette: az elmúlt négy évben 3,4 milliárd forint értékben kaptak támogatást a kormánytól, míg az azt megelőző 19 évben mindössze 1,5 milliárdot.

Túrós András arról is beszélt, hogy néhány hét múlva a 140-150 gépjárművet kap a polgárőrség a vidékfejlesztési tárcától. Ezzel és a keddi átadással együtt 1200-ra tehető a polgárőrség gépjárműállománya, amivel nagyban hozzá tudnak járulni a közbiztonság növeléséhez elsősorban a kistelepüléseken. Felhívta a figyelmet arra, hogy amikor 15 évvel ezelőtt átvette az OPSZ irányítását, még csak néhány járművük volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cigarettafogás Szabolcsban

Több mint egymillió forint értékű, feltehetően csempészett cigarettát találtak egy ukrán férfi autójában Sonkádon. Tovább olvasom