Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Autóklub: Nem új KRESZ-re lenne szükség

A szervezet az aránytalan büntetési tételek, a szankciórendszer megváltoztatását sürgeti.
Nem új KRESZ-re, hanem az aránytalan büntetési tételek, a szankciórendszer megváltoztatására lenne szükség a Magyar Autóklub szerint - írta a Népszava szombaton.

Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön jelentette be, hogy új KRESZ-t alkotnak egy szakpolitikusokból, a rendőrség és az illetékes minisztériumok szakembereiből, a KRESZ-oktatók és autós érdekképviseletek képviselőiből álló munkabizottság segítségével. A jelenleg hatályos közúti közlekedési szabályozás 1975-ben lépett életbe, az elmúlt 37 évben negyvenszer módosították, az életszerűtlen közlekedési szabályokat nem érdemes tovább "toldozgatni-foltozgatni", helyette újat kell alkotni - közölte Garamvölgyi László.

Kovács Kázmér, a Magyar Autóklub vezető jogásza a lapnak azt mondta: nem új KRESZ-re vagy egyes szabályok módosítására, hanem a kaotikus és átláthatatlan szankciórendszer egyszerűsítésére, a büntetési tételek arányosítására lenne szükség. Az Autóklub szerint a közlekedési szabályszegések szankciórendszerének túlbonyolítását, a büntetési tételek növelését ráadásul a javuló baleseti statisztikák egyáltalán nem indokolják.

A Népszava emlékeztet, hogy az idén április 15-én életbe lépett új szabálysértési törvény alapján a helyszíni szabálysértési bírság 3-30 ezer forint közötti összege 5-50 ezer forintra emelkedett.

Olvasóink írták

 • 12. studyfy 2012. május 19. 14:40
  „lukrecia, ha a KRESZ teszt kérdései nem megfelelőek, akkor a teszt kérdéseket kell érthetővé tenni, nem a KRESZ-t újjá írni.
  la-za, gondolod, hogy a most ellentmondó szabályok megszűnnek, ha a FIDESZ írja a KRESZ-t? Ne légy naiv, legalább ugyanannyi lesz belőle.”
 • 11. balihoho 2012. május 19. 14:12
  „Jól tudják a jogalkotók, hogy a kerékpárnál megengedett 50 km óra sebességet, aligha érik el saját fizikai erejükkel a kerékpárosok, ezért ez a határ. Legfeljebb, mondjuk én elmegyek Miskolcra, felmegyek az Eger - Gyöngyös szerpetinre, és gyakorlatilag sok sok kilométeren keresztül lefelé száguldok úgy, hogy tekerni sem kell csak fékezni, nehogy a természet adta lendület, szakadékba taszítson.”
 • 10. Vega 2012. május 19. 14:06
  „9. ascendum 2012.05.19. 11:06
  a felvetésed még abból a szempontból is érdekes, hogy a kerékpáros hogyan tartsa be a rá vonatkozó sebességhatárokat, ha nincsen járművén sebességmérő eszköz?:) bezzeg ha nincs csengője megbüntetik...”
 • 9. ascendum 2012. május 19. 11:06
  „Fidesz ide vagy oda, a KRESZ tényleg túl kusza jelen állapotában, vannak egyenesen abszurdumok - pl. hogyan lehet érteni azt, hogy lakott területen kívül egy kerékpáros (akár mindenféle KRESZ-ismeret nélkül) elvben haladhat ötvennel, viszont egy segédmotoros kerékpárral (amihez jogosítvány kell), annak a feltehetően jobb fékrendszerével, stb. ugyanott 40 a megengedett legnagyobb sebesség (még ha ezt sok kismotoros nem is tartja be, nem túl meglepő módon.) És ez csak egy dolog!”
 • 8. Megakrieger 2012. május 19. 10:52
  „7 van jogsid?:)”
 • 7. la-za 2012. május 19. 10:34
  „Kell az új KRESZ! A mostani elavult és sok helyen érthetetlen, tele egymásnak ellentmondó szabályokkal. Egyszerűsíteni!!!”
 • 6. papika56 2012. május 19. 10:32
  „Ezek a megemelt büntik --csak arra jók, minél több pénzt sajtoljanak ki az emberekből !
  Eddig : 54 adó volt, a héten még tettek hozzá :telefon, csekk, !
  Hány bőrt lehet még lehúzni ????”
 • 5. Lakos 2012. május 19. 09:36
  „1.#
  Nálad a pont!”
 • 4. szgd-i 2012. május 19. 09:31
  „Sajnos túl bonyolított, túl szabályozott a KRESZ ez tény, jó ötletnek tartom az újra szabályozást. A kérdés hogy mennyire lesz bátorsága leegyszerűsíteni a szabályokat a jogalkotónak.”
 • 3. Admin07 2012. május 19. 09:28
  „Tisztelt FIDESZ! Önök újabb pofátlanságot követtek el! Megszigorították a KRESZ büntetési tételeit, majd a következő héten értetlenkedve megállapítják, hogy bizony mérsékelni kell a szigorításokat, hiszen ez jelenleg olyan súlyos mértékű, hogy "veszélybe sodorja a Zemberek havi megélhetését. Farizeusok bandája!”
 • 2. lukrecia 2012. május 19. 08:31
  „Kedves autóklub akkor önök még nem olvasták a Kresz teszt kérdéseit, mert ott megragadtak a 19. században.
  Egy teszt kérdés alapja a helyesen feltett kérdés. Amikor szövegértéssel kell foglalkozni az nem a Kresz- fogalomkörébe tartozik. Egyszerűsíteni, kéréseket szelektálni, racionalizálni alap lenne.
  Na de akkor nem buknának annyian. Kevesebb pénz menne a sok ingyen élő eltartására.”
 • 1. nemtudomka67 2012. május 19. 08:11
  „Konkrétan hány szabályon kellene most halaszthatatlanul változtatni,amik miatt az egész KRESZ-t újra kell írni?
  Ezek egyenkénti módosítása megbontaná a jelenlegi egységes szerkezetet?Mert ha nem,akkor semmi értelme
  újat írni.
  Ezzel a mániákus törvényalkotással kezdenek már röhejessé válni!Van már többször módosított Fidesz alkotmány,Fidesz közoktatási törvény,Fidesz felsőoktatási törvény,Fidesz média törvény,lesz Fidesz büntető törvénykönyv és Fidesz KRESZ!Mind-mind abszolút nemzeti.
  Amúgy meg abszolút "Fideszül" állunk!
  Munkahelyeket "alkossanak" ne nemzeti színű népnevelő törvényeket!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötmilliárdnyi nyugdíjpénz után nyomoz a rendőrség

Hűtlen kezelés gyanújával indult eljárás az Aegon nyugdíjpénztárral szemben. Tovább olvasom