Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Aviator (The Aviator)

Howard Hughes, a huszadik század legfigyelemreméltóbb egyéniségei közé tartozott. Sikeres feltalálóként, dörzsölt iparmágnásként és ünnepelt hollywoodi producerként az álmai megvalósításáért a mindenre kész amerikai ideálját testesítette meg, legnagyobb szenvedélye azonban mindenekelőtt a repüléshez fűzte.

rendező: Martin Scorsese
forgatókönyvíró: John Logan
operatőr: Robert Richardson
zene: Howard Shore
producer: Sandy Climan, Graham King, Michael Mann
vágó: Thelma Schoonmaker

szereplők:
Leonardo DiCaprio (Howard Hughes)
Cate Blanchett (Katharine Hepburn)
Kate Beckinsale (Ava Gardner)
John C. Reilly (Noah Dietrich)
Alec Baldwin (Juan Trippe)
Alan Alda (id. Ralph Owen Brewster)
Ian Holm (Fitz professzor)
Gwen Stefani (Jean Harlow)
Jude Law (Errol Flynn)
Willem Dafoe (Roland Sweet)

A film sztorija

Howard Hughes, a huszadik század legfigyelemreméltóbb egyéniségei közé tartozott. Sikeres feltalálóként, dörzsölt iparmágnásként és ünnepelt hollywoodi producerként az álmai megvalósításáért a mindenre kész amerikai ideálját testesítette meg, legnagyobb szenvedélye azonban mindenekelőtt a repüléshez fűzte. Martin Scorsese kamerája előtt Hughes életének eredményekben leggazdagabb évei elevenednek meg: az a húszas évek közepétől a negyvenes évekig terjedő időszak, melynek során Hughes merészsége és szenvedélye révén mind a repülést, mind a filmkészítést forradalmasította.

Hughes életének ezen fejezetét azonban, nemcsak a határtalan kísérletező kedv, a szenvedélyes szerelmi ügyek és a kíméletlen üzleti csatározások jellemezték, ezek voltak azok az évek is, amikor Hughes-nak először kellett szembenéznie a siker és a hírnév árnyoldalával, és saját maximalizmusa következményeivel.
www.port.hu

Kritikák

Aki volt olyan szerencsés, hogy látta A nagy borotválkozást, nagyon fogja érteni - és még inkább helyeselni - Martin Scorsese legutóbbi alkotását. A korai rövidfilmben pajkos jazz-zenére egy férfit látunk a fürdőszobába lépni. Alighanem reggel van. Borotvát ragad - a zene még mindig aláfest, így lesz ez mindvégig - és férfiasan, akkurátusan hozzákezd a művelethez. Végzett, lemossa. Majd újra hozzákezd. Ismét hab borítja az arcot és ismét simít a penge. Na ez az a pillanat, amikor kezdjük nem érteni a dolgot, majd amikor az első vércsík végigfut az állon, már egyértelmű, hogy ifjú rendezőnk csúnya játékot űz velünk. Hamarosan vér borít mindent, a férfi pedig makacsul csak borotválkozik? A végét meghagyom meglepetésül az ínyenceknek.

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább tart az EU kontra Microsoft vita

A napi pénzbírság összegét az Európai Versenyhivatal a konszern átlagos napi forgalmának öt… Tovább olvasom