Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Az év ingatlanértékelője

A Magyar Ingatlanszövetség értékelése értelmében a középvállalkozói kategóriában a soproni Origo-Sánta Zrt. lett az év ingatlanértékelője. A cég munkáját immáron harmadszor ismerte el a szövetség.
A Magyar Ingatlanszövetség hagyományosan az év elején hozza nyilvánosságra, hogy a szakmai zsűri pontozásos értékelése alapján kik lettek az év legjobb, ingatlannal foglalkozó vállalkozásai. A soproni Origo-Sánta Zrt. két kategóriában is érintett volt. Az Otthon Centrum franchise hálózat lett az év ingatlanforgalmazója, melynek négy partnerirodáját – Győr-Moson-Sopron és Vas megyében – a Sánta család üzemelteti. Talán ennél is jelentősebb, hogy a középvállalkozói értékbecslő kategóriában az Origo-Sánta Zrt. lett a legjobb. Ezt megelőzően 2003-ban és 2004-ben még egy kategóriával lejjebb, kisvállalkozóként nyerték el az elismerést.
– A zsűri olyan pontrendszert állított fel, melyben vizsgálják az egy év alatt elért fejlődést, a színvonalat, valamint nézik azt is, hogy az adott vállalkozásnak mekkora a jelentősége az adott térségben – mondta el lapunknak Sánta László igazgató.

– Büszkék vagyunk a díjra, de a felelősség is nagy, hiszen a mostani színvonalat tartanunk kell. Az elmúlt évek rengeteg tapasztalattal szolgáltak. Azt vesszük észre, hogy az ingatlanok adásvétele megtorpant, esetenként csökkent. Az ingatlan-értékbecslés jelentősége pedig felértékelődött. Tapasztalatunk szerint egyre több ügyfél igényel ingatlanvásárlásához hitelt, valamint nő a szabad felhasználású jelzáloghitelek száma is. A cég lakossági célra végzett értékbecsléseinek több mint kilencven százaléka ezekhez az ügyletekhez szükséges hitelfedezeti értékelés.
Sánta László a részvénytársaságról szólva elmondta, a megalakulás óta eltelt négy év alatt az akkori egy főállású munkatárs mellett ma már hét személyt foglalkoztatnak. Emellett tavaly nyitottak irodát Győrben és Szombathelyen. Az idénre tervezett fő céljuk, hogy növeljék az ingatlan- és munkaerő-piaci részesedésüket, valamint alkalmazottjaik, vezetőik továbbképzését, fejlesztését tartják a legfontosabbnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

német vb-arany

kézilabda

A házigazda német válogatott nyerte a férfi-világbajnokságot, miután a… Tovább olvasom