Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Az áfakulcs változása miatt csak szeptember 1-jétől válthatók buszbérletek

A szeptember 1-jétől életbe lépő új adózási rendszer – a 20 százalékos áfakulcs – miatt a buszbérleteket csak péntektől lehet megvásárolni. A Volán tanulóknál szeptember 4-ig elfogadja a diákigazolványt is.
A Kisalföld Volán helyi és helyközi járataira a dolgozó- és tanulóbérleteket csak szeptember 1-jétől lehet megvásárolni. Az ok az áfakulcs változása: péntektől a 15 százalékos áfát 20-ra emelik. A Volán-társaság augusztusban még nem árusíthat 20 százalékos kulccsal, ezért inkább a hétvégén is nyitva tartja elővételi jegypénztárait, hogy a péntektől várható rohamot állni tudja. A Kisalföld Volán kéri is az utasokat, hogy az iskolakezdéskor (1-jén, illetve 4-én) várható zsúfoltság megelőzése érdekében éljenek a hétvégi elővételi pénztári, illetve a helyközi bérletek esetében az autóbuszon való vásárlás lehetőségével.
A helyközi tanuló- és dolgozóbérleteket ugyanis ezek után is valamennyi helyközi autóbuszon meg lehet vásárolni. Azok a diákok, akik(nek szülei) csak a tanévkezdéstől vásárolnának bérletet, szeptember 1-jétől 4-ig a diákigazolványukkal vagy egyéb, a tanulói jogviszonyt igazoló dokumentummal is utazhatnak a helyi és helyközi járatokon. Szeptember elején az alábbi menetrend szerint közlekednek a helyközi járatok: szeptember 1-jén (pénteken) a hét első tanítási napja szerint; szeptember 3-án (vasárnap) a hét első tanítási napját megelőző munkaszüneti nap alapján, szeptember 4-én (hétfőn) pedig a hét első tanítási napjára vonatkozó menetrend szerint.

Az elővételi pénztárak nyitva tartása

Az elővételi pénztárak nyitva tartása szeptember 1-jétől 4-ig: Sopronban az autóbusz-állomáson (Lackner K. u. 3.) helyi és helyközi bérletet árusítanak pénteken 5.30–17.30 óra, szombaton 8–17.30, vasárnap 8–17.30, hétfőn 5.30–17.30 között. A Kisalföld Volántourist (Lackner K. u. 1–3.) csak helyi bérletet árusít pénteken 8–16 óráig, szombaton és vasárnap zárva, hétfőn 8–16 óráig. A Kisalföld Volántourist Erzsébet u. 2. alatti irodájában csak helyi bérletet árusítanak: pénteken 9–17 óráig, szombaton és vasárnap zárva, hétfőn 9–17 óráig. A jereváni helyi forgalmi irodában (Soproni H. J. u. 41.) szintén csak helyi bérlet kapható pénteken 6.30–17, szombaton és vasárnap 8–17.30, hétfőn 6.30–17 óra között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győzött

az ETO KC

Kézilabda

A férfiaknál hagyomány, hogy augusztusban megrendezik a Balaton-kupát.… Tovább olvasom