Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 8°C | 22°C Még több cikk.

Az agrártárca tartozik a húsfeldolgozóknak

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium még mindig nem fizetett ki 400 millió forintot a húsfeldolgozó cégeknek a tavalyi hatmilliárdos támogatásból.
A Magyar Húsiparosok Szövetsége kész bírósághoz fordulni, ha nem kapja meg jogos követelését – jelentette be az ország 60 húsfeldolgozó cégét tömörítő szövetség elnöke, Jankó Ferenc minapi sajtótájékoztatóján. A szövetségekhez tartozó cégek árbevétele 2003-ban 390 milliárd forint volt, 20 milliárddal kevesebb az előző évinél, miközben 10 százalékkal több sertést és 50 százalékkal több szarvasmarhát dolgoztak fel. Jankó Ferenc szerint tarthatatlan, hogy a gazdákkal kötött megállapodásában a tárca minimumárat állapított meg a feldolgozók számára.

A szövetség elnöke a sérelmek között sorolta, hogy az állati hulladékok megsemmisítéséhez nem kaptak támogatást, miközben nő a megsemmisítés költsége. A feldolgozók a hulladékot kizárólag a tárca cégeinek adhatják át. A szövetségi elnök szerint tavaly az agrártárca államtitkára azt ígérte, hogy többé nem kötik minimálárhoz a támogatást. A feldolgozók ennek szellemében állapodtak meg a termelőkkel. Utólag meglepetéssel tapasztalták, hogy a tárca mégis vis szahozta a korábbi támogatási gyakorlatot.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változás a Sulinet Expressz programban

Március 8-tól bekerül a Sulinet Expressz programban adókedvezménnyel… Tovább olvasom