Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Az alapellátó orvosok a számításokat akarják látni

Az Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége azt kéri az egészségügyi minisztertől, mutassa be azokat a számításokat és kalkulációkat, amelyet alátámasztják a minisztérium azon állítását, hogy megtakarítást jelent a háziorvosoknak az idei évtől érvényes munkáltatói járulékcsökkentés.
Selmeczi Kamil, a szövetség ügyvezető elnöke az általa jegyzett közleményben úgy fogalmaz: "(...) azt gondoljuk, hogy orvosaink, illetve könyvelőik tévednek, tévedhetnek, ezért kérjük szíves segítségét, hogy a jelenleg hatályos jogszabályok alapján az önök által közölt mértékű járulék és adómegtakarítás milyen módon realizálható legálisan".

Az Egészségügyi Minisztérium korábban azt közölte, a háziorvosi praxisoknál valójában több pénz marad, mivel az idei adó- és járulékcsökkentés miatt az egy háziorvosi praxisra jutó kiadás átlagosan 23-26 ezer forinttal csökkent, ehhez képest a praxisok bevétele átlagosan 20 ezer forinttal mérséklődött.

Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy csökkent az alapellátó orvosok finanszírozása, mert az úgynevezett kártyapénzt hét forinttal csökkentették. Ez összegszerűen nagyjából átlagosan tízezer forint mínuszt jelent praxisonként havonta.

Olvasóink írták

  • 2. flexsnake 2010. január 10. 21:53
    „Az orvosok meg mutassák be a nemlétező de elszámolt kezelésekből befolyt bevételt. Az orvosok....”
  • 1. achilleus 2010. január 09. 12:27
    „"Az Egészségügyi Minisztérium korábban azt közölte, a háziorvosi praxisoknál valójában több pénz marad, mivel az idei adó- és járulékcsökkentés miatt az egy háziorvosi praxisra jutó kiadás átlagosan 23-26 ezer forinttal csökkent, ehhez képest a praxisok bevétele átlagosan 20 ezer forinttal mérséklődött."

    Ja, erre mondta Logaritmus, hogy ebből emeli egy "kicsit" a dolgozója bérét. Az orvosoktól ezt ezek szerint elvonták. ...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint 30 ezer hektár víz alatt

Több mint 30 ezer hektárnyi területet borít belvíz az Alsó-Tisza vidékén, ahol három belvízvédelmi… Tovább olvasom