Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Az alkotmányban rögzítik az NMHH-elnök rendeletalkotási jogát

Az alkotmányban rögzítik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének rendeletalkotási jogát.
A fideszes Rogán Antal erről szóló javaslata a Fidesz-frakció kérésére név szerinti szavazás során, az MTI összegzése szerint megkapta a szükséges számú voksot. Az előterjesztés elfogadásához az összes képviselő kétharmadának, azaz legalább 257 képviselőnek az igen szavazatára volt szükség. Az indítványt a kormány nem támogatta, a Fidesz-frakció ugyanakkor kötelező szavazást rendelt el a képviselőcsoport tagjai számára, és a kereszténydemokraták is igennel voksoltak. A javaslatra csak a Fidesz és a KDNP szavazott igennel.

Olvasóink írták

 • 5. klj_54 2010. december 21. 12:31
  „Amikor

  Mikor a nácik elvitték a kommunistákat,
  csendben maradtam,
  hisz nem voltam kommunista.

  Amikor a szakszervezeti tagokat vitték el,
  csendben maradtam,
  hisz nem voltam szakszervezeti tag.

  Amikor a szocialistákat bezárták,
  csendben maradtam,
  hisz nem voltam szocialista.

  Amikor a zsidókat bezárták,
  csendben maradtam,
  hisz nem voltam zsidó.

  Amikorra engem vittek el,
  nem maradt senki,
  aki tiltakozhatott volna.

  Martin Niemöller (1892-1984)

  német protestáns teológus”
 • 4. novaklaszlo56 2010. december 21. 02:05
  „Ja, és persze lesznek az Aranybullának, a francba, bocs: Alkotmánynak ennél sokkal, de sokkal tragikusabb következményeket indukáló, igazán fájdalmas pontjai is. De azok is szenvedni fognak tőle, akik jelenleg ezt el sem tudják képzelni, s most nemcsak a tudatlanul lelkesedve tapsikolókra (ez is hátborzongató!), hanem magukra az "alkotókra" is gondolok. Ők nem gondolnak magukra sem, miközben ily önzetlenül mindenüket feláldozzák a honért? :@ Netán, ha elegük ,lesz a saját hülyeségeik lesújtó következményeiből, akkor egyszerűen "emigrálnak, oszt´ jó napot? Buta kérdés, mi? Há´ mé´? Nekem nem szabad hülyeséget beszélnem, he? Na, azé´! Jövőre má´ úgy is gruss und kuss lesz, nem? Há´.”
 • 3. novaklaszlo56 2010. december 21. 01:55
  „Talán inkább úgy van ez, Vuk, hogy a kormány azt a látszatot próbálta kelteni - ennyire hülyének nézik a zembereket -, hogy ők, a demokrácia elkötelezett híveként, nem támogatják a hatalom további centralizációját elősegítő jogalkotást. Arról viszont már nem a kormány tehet, hogy a parlamenti pártok, a kormány szándékait semmibe véve is meg merészelik szavazni az indítványt.
  Félelmetes ez az egész, ami kitt kibontakozóban van, Vuk! Nem is értem, hogy a fenébe lehetséges ez, hogyan kivitelezhető ennyire gördülékenyen ez a dermesztő, a feudális középkort már nyíltan megidéző..., mi is? Akármi. Hihetetlen. És a témához kapcsolódó többi tudósítás alatt továbbra is megy a taposás, vérengzés. Értsd: még mindig sokan vannak, akiknek halvány fogalmuk sincs, mi történik körülöttük. Ijesztően sokan. Talán ezért mennek a dolgok ennyire arcátlanul könnyedén? Ezt sem tudom. Semmit se tudok már. Semmit se akarok tudni már. Minek is értenék bármit, semmi jelentősége sem lesz rövidesen. Repül a malomkő, ki tudja, hol áll meg... Rajtunk, nyilván, ki máson? És még azt sem mondhatjuk, hogy idegen erők jól kiszúrtak velünk, mert mi tettük, tesszük mindezt magunkkal, a gyönyörű, feslett életbe már tényleg!”
 • 2. vuk 2010. december 21. 00:05
  „Valahogy nem ertem hogy akkor most mi volt..
  "Az indítványt a kormány nem támogatta..."

  Szoval a kormanyparti kepviselok nem tamogattak, de a diktator beszolt es egybol mindenki pincsimod beirta az igent? Vagy hogy is tortent? Nem kerek ez igy :)”
 • 1. klj_54 2010. december 20. 22:01
  „A pallosjog majd a végleges alkotmányban lesz rögzítve.
  Azért elgondolkodtató, hogy olyan perszóna fog a jó erkölcsről okítani, aki maga pornós múlttal rendelkezik!
  Persze nem kell csodálkozni, hisz a Budai nevű vizslatójuk földet cserélt (termőföld!) vázára és halottal íratta alá az adásvételi szerződést.
  Polt Péter aki egyszer már bizonyította párt és elvhűségét megint legfőbb ügyész lett! Legfőbb dolga az lesz, hogy a fideszes káderek dolgait szépen tisztára mossa.
  Ezek után én már semmin nem csodálkozom!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb hótakaró alakulhat ki az ünnepek alatt

December 24-ig nem várható havazás, de pénteken eléri az országot egy olyan ciklon, amely nagyobb mennyiségű csapadékot ad. Tovább olvasom