Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Az Alkotmánybírósághoz fordul az MSZP az egészségügyi ingatlanok államosítása miatt

Az Alkotmánybírósághoz fordul az MSZP az egészségügyi intézmények államosítása miatt - mondta Horváth Csaba, a fővárosi MSZP frakcióvezetője vasárnapi sajtótájékoztatóján.
A szocialista politikus közölte, hogy január 1-től veszi át az állam az önkormányzatoktól az egészségügyi intézmények működtetését; a 100 milliárd forintos ingatlanvagyont ellentételezés nélkül vennék át - tette hozzá. Az MSZP ennek megakadályozásáért el szeretné érni, hogy az Ab állapítsa meg: az államosításról szóló törvény sérti az önkormányzatok szabad önrendelkezési jogát, az egyéni szabadságot és az önkormányzatiságot.

A köztársasági elnöktől pedig azt kérik, hogy ne írja alá a törvényt, hanem küldjék vissza az Országgyűlésnek - fűzte hozzá. Az MSZP azt szeretné elérni, hogy "a fidesz új diktatúráját építő rendelkezés" ne valósuljon meg - mondta a frakcióvezető. Az ország, majd a főváros leminősítéséről elmondta, hogy az máris súlyos veszteséget okozott a városnak. "Ezért saját kézbe kell venni a főváros védelmét, mert Tarlós István nem képes erre" - fogalmazott.

Kérdésre válaszolva elismerte, hogy nem Tarlós István vezetése alatt keletkezett a főváros adóssága, de a válság az ő kormányzása alatt teljesedett ki. A mintegy 165 milliárd forintos budapesti adósságállomány 30 milliárd forinttal növekedett másfél év alatt - mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esztergomban megdobták egy fideszes képviselő házának ablakát

Esztergomban Molotov-koktéllal próbálták meg felgyújtani Petróczy Gyula fideszes esztergomi képviselő házát szombatról vasárnapra virradóra. Tovább olvasom