Délmagyar logó

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 12°C | 19°C

Az államfőhöz fordultak a dunakeszi láp védelmezői

A dunakeszi láp megmentése érdekében írtak levelet Sólyom László köztársasági elnökhöz környezetvédő szervezetek és magánszemélyek - közölte Sarkadi Márton helyi lakos, az egyik aláíró pénteken.
A láp védelmezői a levélben sajnálatukat fejezik ki amiatt, hogy idáig teljes elutasítással szembesültek a hatóságok részéről, ezért félő, hogy a törvényeket kijátszó próbálkozások jutnak eredményre.

A négy aláíró szerint a "főváros környékének egyik utolsóként megmaradt fontos természeti értékét" veszélyezteti a közelben lévő Auchan bevásárlóközpont bővítése.

Az államfőhöz eljutatott levelet - Sarkadi Márton mellett - Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke és Kertész Károly, a Dunakeszi Tőzegtó Környezetvédelmi Alapítvány tagja, illetve Kriska György biológus látta el kézjegyével.

A Levegő Munkacsoport még november elején fordult a Pest Megyei Ügyészséghez a láp védelme érdekében. A szervezet szerint a lápok a természet védelméről szóló törvény értelmében védettek, ezért másodfokon helytelenül adtak ki jogerős építési engedélyt a bevásárlóközpont bővítésére.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az oltópontokon 50 ezren jutottak oltáshoz

Egy hét alatt megközelítőleg ötvenezren kaptak védőoltást a H1N1 vírus ellen az ország kétszáz… Tovább olvasom