Délmagyar logó

2017. 06. 22. csütörtök - Paulina 18°C | 33°C Még több cikk.

˝Az alvilág szemet vetett a magánbiztonsági iparra˝

Magyarországon mintegy 100 ezer vagyonőr és 1000-1200 működési engedéllyel rendelkező magánnyomozó működik.
Az alvilág megpróbál beépülni a biztonsági cégekbe - nyilatkozta a Népszabadságnak Németh Ferenc, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke.

A lap hétfői számában az elnök úgy fogalmazott: "az alvilág szemet vetett a magánbiztonsági iparra". Számos nagy kárt okozó bűncselekmény történt az elmúlt hónapokban, amelyek végrehajtói, tippadói az elkövetéskor vagy kevéssel azelőtt vagyonvédelmi cégek dolgozói voltak. Felmerül a gyanú - olvasható a Népszabadságban -, hogy egyes elkövetők korábban eleve azért léptek be az adott pénzszállító vállalkozáshoz, vagyonvédelmi céghez, hogy megismerjék annak működését, felderítsék gyengeségeit, ellenőrzési rendszerének hiányosságait, adatokat gyűjtsenek egy későbbi rablótámadáshoz.

Magyarországon a kamara adatai szerint mintegy 100 ezer vagyonőr és 1000-1200 működési engedéllyel rendelkező magánnyomozó működik, de számuk folyamatosan nő, miközben az álláshelyek száma - a válság miatt - csökken. A munkaügyi hatóságok szerint a feketefoglalkoztatás aránya a magánbiztonsági szakmában a legmagasabb.

A Népszabadság beszámolója szerint a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara korábban több ígéretet is kapott arra, hogy a közbeszerzéseken senki nem nyerhet olyan árral, amelyből még a törvényes bérminimum és annak közterhei sem jönnek ki, de ez nem valósul meg. A nyertes cégek általában azzal érvelnek, hogy más munkák bevételeiből tudják fedezni a bérterheket.

A kötelező kamarai tagság megszüntetésével a tagság kétharmada önkéntes alapon már nem kíván kamarai tag lenni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a kórházakba hamis papírokkal bejelentkező sorozattolvajt

Elfogták a hamis papírokkal kórházakba jelentkező sorozattolvajt a gyöngyösi kórházban. Tovább olvasom