Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Az amerikaiak szerint a házasságtörés a legnagyobb bűn

Az amerikaiak többsége a házasságtörést tartja a legkevésbé bocsánatos bűnnek. A Pew Research Center által végzett felméréssel a kutatók azt igyekeztek feltérképezni, hogyan viszonyul az Egyesült Államok lakossága az alkoholizmushoz, az abortuszhoz vagy a melegekhez.
Az amerikaiak többsége a házasságtörést tartja a legkevésbé bocsánatos bűnnek. A Pew Research Center által végzett felméréssel a kutatók azt igyekeztek feltérképezni, hogyan viszonyul az Egyesült Államok lakossága az alkoholizmushoz, az abortuszhoz vagy a melegekhez. A válaszadóknak összesen tíz különböző "bűnt" kellett különböző kategóriákba – erkölcsileg elfogadhatatlan, erkölcsileg elfogadható stb. – sorolniuk. Adható volt olyan választ is, hogy a kérdés megítélése a körülményektől függ. A megkérdezettek mondhatták, hogy ennek vagy annak a megítélése nem erkölcsi kérdés, valamint adhattak kitérő választ is.

A megkérdezettek többsége (88 százaléka) leginkább a házasságtörést ítéli el. A második helyre a maga 79 százalékával az adóhatóság kijátszásának vétke került, a bronzérem pedig az alkoholizmusnak jutott, amelyet a válaszadók 61 százaléka ítélt el. Az abortuszt a lakosság 52 százaléka tartja erkölcstelennek, a homoszexualitást és a könnyű drogokat a válaszadók 50-50 százaléka ítéli el. A kegyes hazugságot a megkérdezettek 43 százaléka tartja elfogadhatatlannak, a házasság előtti szexuális kapcsolatot és a hazárdjátékokat 35-35 százalékuk ítéli el, míg a falánkságot 32 százalék.

A legkevésbé toleránsnak a 65 év felettiek és az aktív hívők bizonyultak, akiknek többsége a republikánus párttal szimpatizál. A legelfogadóbbak a átlagon felüli jövedelemmel rendelkező fiatal diplomások köréből kerültek ki, akik általában a Demokrata Pártot támogatják.

MTI/Transindex
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elődjét méltatta beszédében XVI. Benedek pápa

Méltatta elődje, II. János Pál "roppant örökségét", és felidézte utolsó napjainak szenvedését a… Tovább olvasom