Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Az angol írásbelikkel folytatódtak a vizsgák

Csütörtök reggel nyolc órakor az angol írásbelikkel folytatótnak a tavaszi érettségi vizsgák, a diákok emelt és középszinten adnak számot tudásukról.
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint középszinten 1.162 helyszínen 58.007-en, emelt szinten 81 helyszínen 4.902-en írják meg a tételeket a diákok.

Az angol nyelv írásbeli érettségi vizsgája mindkét szinten négy elkülönülő részből áll.

Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc, amelyből az első rész, az "Olvasott szöveg értése" 60 perc időtartamú, a második rész, a "Nyelvhelyesség" feladatsorának megoldására 30 perc áll rendelkezésre. Az ezt követő szünet után a 30 perces "Hallott szöveg értése" vizsgaösszetevő következik, végül az "Íráskészség" 60 perc időtartamú feladatsora.

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az előzőekben is felsorolt vizsgaösszetevők szerepelnek ugyanabban a sorrendben, a feladatok megoldására fordítható időtartam azonban sorrendben 70, 50, 30, 90 perc.

Az íráskészség vizsgarésznél a feladatok megoldásához mindkét szinten használható nyomtatott szótár, a többi vizsgarésznél semmilyen segédeszközt nem vehetnek igénybe a diákok.

Emelt és középszinten is az egyes vizsgaösszetevők értékelése egymástól független, és a feladatok megoldását központilag kidolgozott útmutatók alapján értékelik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mentőautó ütközött össze villamossal

Egy mentőautó ütközött össze egy villamossal eddig tisztázatlan körülmények között csütörtök reggel… Tovább olvasom