Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Az anyagiak meghatározók

Van, ahol nagyobb, van, ahol kisebb felújítást, karbantartást terveznek a rábaközi iskolákban. Talán a legszükségesebb tisztasági meszelések sehol sem maradnak el.
Volt idő, amikor az iskolákat – miután a gyerekek megkezdték a vakációt – az iparosok „szállták” meg és a tanév kezdetére elvégezték a szükséges karbantartásokat, felújításokat. Vajon a mai pénzszűkében megszépülve várják-e az intézmények szeptemberben a diákokat? Erről érdeklődtünk Csornán és a környéken.
Csornán, a Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskolában egy gyakorlótermet alakítanak ki kertésztanulók részére a szünidőben. A legszükségesebb tisztasági meszelést várhatóan augusztusban végzik el – közölte dr. Kristóf János igazgató. A Kossuth Lajos-szakiskolában – mint Kertész Károly igazgató elmondta – ha a fenntartó biztosít rá pénzt, akkor nem marad el a tisztasági meszelés.
Viszont saját erőből a tanulók közreműködésével egy tantermet már felújítottak, a többi teremben

pedig kisebb javításokat végeztek. Újravakolták és -színezték a tornaterem homlokzatát.
Megkezdődött a Széchenyi István Általános Iskola alsó tagozatos épületének rekonstrukciója, amely mintegy 50 millió forintba kerül – tudtuk meg Kristófné Horváth Erzsébet igazgatótól. A költségeket pályázati támogatásból és önkormányzati forrásból fedezik. Az iskola más épületeiben elvégzendő tisztasági meszelésről, illetve annak időpontjáról még nincs döntés.
A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központban – Fehér Lászlóné igazgató tájékoztatása szerint – a fiú WC-k és vizesblokkok teljes felújítását végzik el fenntartói támogatással egymillió forint költséggel. Két alsós tanterem rekonstrukciója is a feladatok között szerepel. Kicserélik a padozatot, festenek és új tantermi berendezéseket szereznek be. Mindezt 3 millió forintért, amit a szülői bál bevételéből és alapítványi támogatásból fedeztek. Az intézmény óvodájában a megnövekedett gyereklétszám miatt újabb csoport létrehozását készítik elő és új csoportszobát alakítanak ki, melynek berendezése egymillió forintba kerül.
Szilban folyamatban van az általános iskola egyik épületének bővítése, felújítása. A munkálatokat várhatóan augusztusban fejezik be és a létesítmény az új tanévben már a gyerekek rendelkezésére áll. Az iskola más épületeiben a vizesblokkok tisztasági meszelését tervezik a szünidőben – tudatta Náray Lajosné igazgató.
Bősárkányban a szükséges tisztasági, fertőtlenítő meszelésre, javításokra kerül sor. Emellett az első osztályosok tantermeit festik ki – tájékoztatott Kinczer József igazgató.
Farádon egy szertár kialakítását, valamint tisztasági meszelést és parkettacsiszolást terveznek – válaszolta érdeklődésünkre Kovács Tamásné igazgató.
A Bogyoszló–Szilsárkány Körzeti Általános Iskolában elvégzik a tisztasági meszelést. Bogyoszlón az esőcsatorna-javítás is szükségessé vált – derült ki Németh Szabolcs igazgató szavaiból.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alonso 14. sikere

A vb-címvédő spanyol Fernando Alonso (Renault) nyerte a Forma–1-es autós gyorsasági… Tovább olvasom