Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 4°C Még több cikk.

Az aranycsapatot ünnepelték tegnap

Pénteken lesz 52 esztendeje, hogy az aranycsapatként emlegetett magyar labdarúgó-válogatott szenzációs játékkal 6:3-ra legyőzte az addig hazai pályán veretlen angolokat a londoni Wembley-stadionban.

Labdarúgás

Az évszázad mérkőzésének évfordulója alkalmából sport- és politikai vezetők, a futball, illetve más sportágak képviselői, valamint művészek köszöntötték a legendás 11 még élő tagjait azok törzshelyén, a Régi Sipos étteremben.
Az ünnepeltek – Grosics Gyula, Buzánszky Jenő, az évek óta betegeskedő csapatkapitány, Puskás Ferenc képviseletében felesége és a meccsen kispados Várhidi Pál (a szintén kerettag Sándor Károly rossz egészségi állapota miatt nem tudott megjelenni) – a meghívott vendégek társaságában meghatódottan nézték végig azt a néhány filmkockát, amely az összecsapás első gólját elevenítette fel. A társaság ezek után néma felállással emlékezett meg a csapat elhunyt tagjairól, Lórántról, Lantosról, Bozsikról, Zakariásról, Budai II-ről, Kocsisról, Hidegkutiról és Cziborról.
„ Sok helyen jártam a világban, de az aranycsapatot és annak tizenegy tagját mindenhol ismerik” – mondta köszöntőjében Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.
Orbán Viktor, a Fidesz elnöke kiemelte: „A 6:3-nak van valamifajta üzenete, amit nehéz megfogalmazni, de sokan érzik. Rólunk, magyarokról sok negatív dolgot mondanak, köztük azt, hogy széthúzóak vagyunk, de mégis itt vagyunk szelíd békességben és 52 év után is ünnepeljük és megbecsüljük az akkori hősöket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Generációk főzőcskéje

Generációk egymás közt, egymásért program keretében régi ételeket
és recepteket elevenítettek fel az idősek a fiataloknak, s a személyes kapcsolat révén a generációk is közelítettek egymáshoz. Egy jó ötlet, egy jó akció és sok sok finomság találkozott egymással. A Kisalföld receptgyűjtő versenye csaknem száz recepttel gazdagodott. Közülük várhatóan jó pár bekerülhet a Kisalföld szakácskönyvébe. Tovább olvasom