Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Az arcbőr a bennünk zajló folyamatok tükre

A kozmetikai beavatkozások eddig a külsőre koncentráltak. Az arcdiagnosztika viszont a szervezet belső állapotáról is jelzéseket ad, segítségével a vendég megtudhatja, milyen betegségek kialakulása veszélyezteti. Az eljárás ebben a formában újdonság hazánkban, Szegeden szeptembertől lehet keresni.
Az arcdiagnosztika alapja, hogy az arcunkon minden szervünk reflexzónája megtalálható Illusztráció: MTI
Titkos írás az arc, de annak, aki a kulcsát bírja, nyitott könyv – írja Jókai Mór. Talán megtalálták ezt a bizonyos kulcsot a kozmetikusok: az arcdiagnosztika révén testünk minden szervének állapotáról információkat szerezhetnek. Ez az új eljárás ayurvédikus alapokon működik.

Az orrhegy a szívé

– A keleti kultúra ismereteit ötvözzük a nyugati civilizáció tudományával. A nőket szépségük érdekében nyerjük meg az egészségüknek – meséli Kalmár Ferencné Stefi, aki évtizedek óta dolgozik kozmetikusként, nemrég pedig szabadalmaztatta új arcdiagnosztikai eljárását. – A belső „szépítésére" eddig egyetlen kozmetikus sem fektetett hangsúlyt. Szerintem „lélekszépítő" kozmetikusokat kell képezni. A betegség ugyanis a lelki problémák kivetülése, a bőr pedig a bennünk zajló folyamatok tükre. Az arcról minden leolvasható – magyarázza Stefi.

Az arcdiagnosztika azon alapul, hogy az arcunkon minden belső szervünk reflexzónája megtalálható. Az orrhegyen például a szívé, az orrháton a gyomoré, a homlokon a vékonybélé, a száj környékén pedig a nemi szerveké.

A reflexzónák bepirosodnak

Ezek működési zavarait jelzik a vizsgálat során az arcbőrön látható reakciók. Az eljárás első fázisa egy méregtelenítő pakolás. Ez beindítja a sejtek méregtelenítését, aktiválja az életfolyamatokat. Hatására az arcon bizonyos reflexzónák bepirosodnak. Ezeket a több ezer éves kínai arctérkép segítségével lehet számba venni, azonosítani a megfelelő szervvel, mintegy diagnózist felállítani.

A reakció hevessége a bőr minőségétől függ – ha az egész arc bepirosodik, nincs elegendő nedvesség a szervezetben, tele van a bőr méreganyaggal. Ezen például alapos méregtelenítéssel lehet segíteni. A probléma diagnosztizálása után a terápiás kezelési terv felállítása következik: olyan készítményeket javasolnak, amelyek a problémás belső életfolyamatokat kezelik.

A nőkhöz szólnak

– Gyógynövény-alapanyagokat kapnak a vendégek, hogy ne alakuljon ki náluk az a betegség, amelyre a bőrük állapotából előre következtetünk. Mivel a betegséget preklinikai állapotban fedezzük fel, a páciens valószínűleg még semmit sem érzékelt belőle. Emésztési problémák esetén például vitaminokkal, enzimekkel próbálkozunk segíteni. Gyógynövényeink természetes anyagok, a szervezet természetes erőit segítik – magyarázza az eljárást Stefi.

Még nincs üzletük Szegeden, az arcdiagnosztikai eljárást szeptembertől lehet keresni, a védjeggyel ellátott helyeken. Az oktatási rendszert Juhász Péter, a szegedi egyetem mentálhigiéniával, pszichológiával foglalkozó tanára dolgozta ki.

– Az nem lehet szép, aki nem egészséges. Gyógyításra ugyan nincs lehetőségünk, de segíteni akarunk neki ebben. A nőkhöz szólunk elsősorban, hiszen egy édesanya a családját is feltölti energiákkal – vallja Stefi.

Tóth Gábor

Olvasóink írták

  • 2. Parajdi Olga 2008. augusztus 19. 12:04
    „Tisztelettel kérném Kalmár Ferencné Stefi telefon elérhetőségét mail címemre.
    Köszönettel: Parajdi Olga”
  • 1. Lövei Katalin 2008. április 12. 18:17
    „Nem sok esélyt adok egy olyan weblapnak, amelyen a fizetett hirdetést kötelező megnyitni, csak úgy lehet továbbhaladni!
    (takarékszövetkezet) Sok sikert”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átlövők nélkül átütő siker

Átlövők nélkül, nagy küzdelemben nyerte meg a Balaton-kupát a Rába Quelle-ETO. A férficsapat heti… Tovább olvasom