Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

Az Árkád füzeteket, a Kika bútorokat ad

A város életébe szervesen kívánnak beilleszkedni, s nem csak kereskedni akarnak az új üzletközpontok, többféle módon is felajánlásokkal kötelezték el magukat – hangzott el a legutóbbi győri városházi sajtótájékoztatón.
A győri önkormányzat pár évvel ezelőtt határozta el, hogy ingyenfüzetcsomaghoz juttatja a város általános iskolában tanuló – nem csak itt lakó – elsős kisdiákokat. Ehhez minden évben támogatókat keres. A füzetcsomagokat az idén az épülő Árkád Üzletközpont ajánlotta fel, jelentette be a legutóbbi városházi sajtótájékoztatón Kun András alpolgármester. A cég centermenedzsere, Hegyi Ferenc elmondta: mint tősgyökeres győri, régóta tud a városnak erről a kezdeményezéséről. Az Árkád szerves részévé kíván válni a város életének. E törekvésének része, hogy vállalja idén az elsősök füzetcsomagjainak kifizetését. Ez a kalkulációk szerint körülbelül másfél millió forint. (Megkaphatják a füzetcsomagot az alapítványi, egyházi iskolákban ősztől tanuló kisdiá-

kok is, ha az intézmények jelzik igényüket a polgármesteri hivatal oktatási irodájának.)
A sajtótájékoztatón szóba került, hogy az Árkád más módon is részt vállal a város életében, gyarapodásában. Mint lapunkban már írtuk, az üzletközpont előtti főúton óriási körforgalmi, jelzőlámpás csomópontot épít a beruházás költségének 6–7 százalékos arányában. Ez az összeg milliárdos nagyságrendű.
Eredics Imre alpolgármester emlékeztetett rá, hogy a héten átadott győri Kika Áruházzal öt évre szóló megállapodást kötött az önkormányzat. A Kika vállalta, hogy évente 10 millió forint értékben modernre cseréli az önkormányzati intézmények bútorzatát. Idén az óvodákét: erről a 10 millió forintról, illetve hogy hová milyen bútor kerül, már tételes lista is készült. Győrben, mint lapunkban is már szóltunk róla, örvendetes módon egyre több gyermeket íratnak be óvodába, hovatovább helyhiánnyal is számolni kell.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lomtalanítás

Dunasziget. A községben holnap reggel 7 órától lomtalanítás lesz. A szervezők arra kérik a lakókat,… Tovább olvasom