Délmagyar logó

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 6°C | 9°C Még több cikk.

Az árvízkárosultakat is segíti a Magyar Vöröskereszt

Budapest - A vörösiszap-katasztrófa áldozatainak megsegítése mellett az árvíz sújtotta településeken is folytatja humanitárius tevékenységét a Magyar Vöröskereszt.
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében eddig 30 településen több mint 3 ezer árvízkárosult család kapott építőanyagot lakóingatlanának felújításához összesen 300 millió forintot meghaladó értékben. Az újjáépítést segítő program jövőre is folytatódik, hiszen folyamatosan érkeznek segítségkérő levelek, amelyeknek a rászorultság elvét alkalmazva tesznek eleget - közölte a segélyszervezet az MTI-vel.

Az árvízi segélyműveletre több mint 1 milliárd forint gyűlt össze, ebből 500 millió forint az OTP Bank májusi adománya. A humanitárius szervezet 50 borsodi településen, közel 8 ezer család részére 165 tonna gyorssegélycsomagot osztott ki május és augusztus között.

A hideg idő beállta előtt tűzifa kiosztásával segítettek 35 rászoruló családnak összesen 7 millió forint értékben, valamint közel 20 millió forint értékben vásároltak kazánokat, amelyeket Szikszón, Miskolcon, Edelényben és Felsőzsolcán osztottak ki. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 4 ezer család kapott különböző zöldségeket, az Éléstárfeltöltő-akció értéke meghaladta a 33 millió forintot.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat folyamatosan segítette a katasztrófavédelem, a helyi polgármesterek vagy a kormány munkáját. Az árvízi károk enyhítésére nyitott alszámlára összesen 174 millió forint érkezett, amelyből december 2-áig 148 millió forintot utaltak ki árvízi károkat szenvedett magánszemélyeknek.

A Megyei Helyreállítási és Újjáépítési Bizottság az életveszélyessé vált házak bontási költségeinek csökkentésére lakóházanként 120 ezer forintot fizetett ki a károsultaknak, a megye 34 településén összesen több mint 320 lakóingatlan elbontására, illetve kárenyhítésre. Az OTP Bank a jelzáloggal terhelt, károsult ingatlanok esetében egyedi elbírálással lehetővé tette, hogy a biztosító által térített, a bankra engedményezett kártérítést az érintett ügyfelek a károk helyreállítására fordíthassák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hétvégén három sífelvonó üzemel Bánkúton

Bánkút - Elegendő hő esett ahhoz, hogy a hétvégén várhatóan három felvonót beüzemeljenek a bükki… Tovább olvasom