Délmagyar logó

2016. 12. 07. szerda - Ambrus -5°C | 3°C

Az Audi beszállítója lett a Sokoró

Beszállítói sorszámot kapott az Audi Hungaria Motor Kft.-től a Sokoró Kft. Téten most készül négy előszerelt motormodul előszériája az Audi számára, s januártól megkezdődik a sorozatgyártás.
A Sokoró lesz az Audi első magyarországi magyar tulajdonú beszállítója. A szerződést az Audi részéről Jürgen Lunnemann ügyvezető, Heinrich Franke pénzügyi igazgató és a Sokoró ügyvezetője, ifj. Majsa Sándor látta el kézjegyével. „Jó együttműködést" – mondta az Audi Hungaria cégvezetője a kézfogást követően, amire partnere hasonló tömörséggel válaszolt: „Köszönjük a lehetőséget."

Téten hét hónapja tartó, rendkívül kemény munka előzte meg a szerződéskötést. A Sokoró tíz éve másodlagos autóipari beszállító. A ma több mint ezeregyszáz munkatársat foglalkoztató cég valamikor a Mercedes számára szerelt kábelkötegeket. Most hosszú távú szerződés alapján közvetve az Audival van kapcsolatban. Naponta négy kamionjárat viszi Ingolstadtba a Téten összeszerelt kábelkötegeket.

Januártól közvetlen beszállítója lesz az Audi Hungaria Motor Kft.-nek a Sokoró Ipari és Kereskedelmi Kft. Négy motormodul előszerelését végzi a téti cég a világhírű konszernnek. Továbbá alkatrésztároló kocsikat és állványokat gyárt. A Sokoró az első olyan magyarországi, teljes egészében magyar tulajdonban lévő cég, amelyik beszállítója lesz az Audinak.

– Közvetlenül dolgozni a világhírű cégnek, ez óriási kihívás és feladat – mondja ifj. Majsa Sándor. Idén tavasz óta ezen dolgozunk. Annak tudatában, ha sikerül elérni, az kivételes és kitűnő bizonyítvány lesz cégünk számára.

Tízmilliónál nagyobb összeget fektetett be a Sokoró az együttműködésbe. A háromszáz munkatársat foglalkoztató gépgyártó részlegben a VW-szabványnak megfelelő laboratóriumot rendeztek be.
Az Audinak szállítandó motormodulok közül kettő meghatározó a motor élettartamában. Gyógyszergyári tisztaságú, portalan környezet a követelmény. A gyártó üzemrészt ennek megfelelően kellett szigetelni és kialakítani.

Eddig hónapokon át szemlézte és vizsgáztatta az Audi a Sokorót. Jó néhány munkatársa járt eközben Ingolstadtból és az Audi Motor Hungaria Kft.-től a téti üzemben. Újra kellett minősíttetni magát a cégnek az Audi követelményei szerint. Most a Téten készített előszériás motormodulokat tesztelik majd az Audinál. Ezek értékelése után januártól kezdődhet a Sokorónál a százezres nagyságrendet meghaladó sorozatgyártás.
Ifjú Majsa Sándor úgy értékelte, ez a mostani a Sokoró egyik legnagyobb teljesítménye. Amit Téten az Auditól tanultak, a cég egészében alkalmazni kívánják majd.

Kapcsolódó cikkek >>

A nyereség egyharmadát Győr adta (2002-02-28) >>
Audi: 12 millió támogatásra (2002-05-23) >>
Audi: tíz éve Győrben (2003-02-18) >>
Audi: több motor (2003-08-05) >>
Az Audi spórolhat a péri reptérrel (2002-12-01) >>
Az Audi nem adja ingyen a támogatást (2003-04-24) >>
Az Audi tovább építi kapcsolatait a győri egyetemmel (2003-07-16) >>
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötvennyolc nyertes pályázat

Több mint 724 millió forint felhasználásáról döntött keddi ülésén a Nyugat-dunántúli Regionális… Tovább olvasom