Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Az Audi folytatja beruházásait

Az Audi magas magyar állami kitüntetésben részesült vezetője további győri fejlesztésekben gondolkozik.
– A szüleim Magyarországról mindig úgy beszéltek, hogy az a hazájuk – mondta el a Kisalföldnek dr. Martin Winterkorn. Az Audi AG igazgatótanácsának elnöke tegnap a Parlamentben a köztársasági elnöktől vette át a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje kitüntetést.

– Akik ismerik önt, tudják, hogy szülei Magyarországon születtek, a második világháború után azonban egy hibás politikai döntés miatt távozniuk kellett, mert németek voltak. Hogyan éli meg azt, hogy szüleit elüldözték, önt pedig kitüntetik?

– Ha élnének a szüleim, biztosan örülnének annak, hogy szülőhazájukban kitüntettek. Magyarországot sosem tagadták meg, s mindig is szerették. 1986 óta rendszeresen visszajártak. A szüleim Magyarországról mindig úgy beszéltek, hogy az a hazájuk. Sokat meséltek nekem a szép, hosszú, száraz nyarakról és a hideg telekről.

– Szülei elüldözése miatt ezer oka lenne, hogy ne szeressen bennünket, tudom azonban, hogy Magyarország közel áll a szívéhez.
– Szeretem Magyarországot és szeretem Németországot. A két ország kombinációja szép dolgokat képes alkotni. Elég, ha csak a győri motorgyárunkra gondolok, s arra, hogy gyönyörű autók készülnek az Audi magyarországi gyárában.

– A közelmúltban a győri Audi hatalmas területet vásárolt a meglevő mellé. Nyugtasson meg, hogy nem virágkertészetet nyitnak, hanem továbbfejlesztenek.

– Megnyugtathatom, hiszen építettünk a közelmúltban egy szerszámgyárat, műszaki fejlesztőközpontot, ahol több száz magasan kvalifikált, új munkahelyet teremtettünk, s a befektetéseink is folytatódnak.

– A kitüntetés utáni fogadáson hosszan beszélt a miniszterelnökkel és a gazdasági miniszterrel. Mit szeretnének a magyar politikusok?
– Mindkét politikus szeretne részesedni abból a sikerből, amelyet az új TT sportautó jelent, s amelynek gyártása rövidesen megkezdődik Győrött. Nem kizárt, hogy a magyar miniszterelnök és gazdasági miniszter is ott lesz a TT április 6-i berlini világpremierjén.

– Győrött sokan találgatják, hogy a választási kampány kellős közepén sor kerül-e az új sportkocsi magyarországi premierjére.

– Erre biztosan nem kerül sor, mivel a választásokat semmilyen formában nem kívánjuk befolyásolni. Annak azonban örülnénk, hogy április 6-án a német fővárosban a bajor és a baden-württembergi miniszter mellett a magyar miniszterelnök is ott lenne, mint ahogy reményeink szerint Angela Merkel német kancellár is ott lesz.

– Győr önnek köszönheti a Bayern München vendégjátékát. Ha készen lesz az új győri stadion, az ön segítségével tapsolhatunk majd egy újabb nagy csapatnak?

– Ha az új TT sportautót a győri gyár megfelelő darabszámban, jó minőségben képes gyártani, akkor ismét elhozunk egy nagy csapatot és ismét örömet szerzünk a győrieknek. Először munka, aztán szórakozás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Személyes terek

A magánszférának éppen leglényegibb vetületével, a személyes térrel foglalkozom jelen dolgozatomban.… Tovább olvasom